Stojke opet spasavao Partizan, Luka doneo bod, Jojić tragičar!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.10.2013.
19:04
Izvor: Sportske.net

Sve ono što je uradio u Jagodini u prošlom kolu, Partizan je ''prosuo'' na svom terenu protiv Napretka. Samo 1:1 protiv Kruševljana. Jojić u poslednjim sekuundama pogodio stativu. Prethodno, Fofana i Kojić pogađali prečke, ali je i Stojković sjajnim inter

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je bolje ušao u ovaj meč, ali se od početka videlo da Kruševljani u Humsku nisu došli samo da se brane.

Posle minut i po igre Bojić je 'zagrejao dlanove' Stojkoviću, a onda, u narednih desetak minuta videli smo tri dobre prilike za Partizan.

Prvo je Ninković mogao mnogo bolje da završi odličnu akciju, ali je previše komplikovao i dozvolio protivničkim igračima da ga zaustave.

Ali, popularni Džigi je u 9. minutu sjajno prošao po levoj strani, odlično centrirao za Fofanu, koji volej udarcem šutira, ali je prečka spasila Kruševljane.

Još bolju priliku, stopostotnu, imao je Miloš Jojić samo pet minuta kasnije. Posle greške gostiju na sredini terena, Jojić je krenuo sam ka golmanu Krznariću, ali nije uspeo da ga savlada, čuvar mreže Napretka je sačuvao svoju mrežu.

Posle ove tri propuštene prilike, mnogi su se zapitali hoće li Partizan biti kažnjen za ove promašaje.

Potvrdan odgovor stigao je početkom drugog poluvremena. Posle samo dva minuta igre u nastavku, Nikola Trujić, koji je letos baš iz Partizana definitivno prešao u Napredak, našao se u situaciji u kojoj je Jojić bio u prvom poluvremenu.

Za razliku od veziste Partizana, Trujić je uspeo da svoju akciju završi na pravi način, Stojković je istrčao, ali nije uspeo da spreči vođstvo Napretka - 0:1!

Vuk Rašović je reagovao uvođenjem Kojića umesto Petrovića, a napadač Partizana je odmah dospeo u centar pažnje.

Prvo nad njim nije dosuđen jedanaesterac posle jedne sumnjive situacije, da bi minut kasnije, u 54. minutu, pogodio prečku posle centaršuta iz slobodnog udarca cro-belih.

Međutim, šta je u 62. minutu odbranio Stojković, to treba videti!

Kontra Kruševljana kakva se samo poželeti može! Mirosavljević i Gavrić izlaze sami pred golmana Partizana, ali onda fenomenalni Stojković po ko zna koji put pokazuje zašto je naš najbolji golman.

Prvo je zaustavio udarac Mirosavljevića, lopta se odbila do Gavrića, ali i njegov pokušaj zaustavlja briljantni golman Partizana. Ostaje 0:1
!

Ušlo se u finiš, Partizan krenuo na sve ili ništa i konačno, u 85. minutu Luka donosi bod Partizanu, preciznim udarcem iskosa sa desne strane - 1:1.

Onda prava bura u nadoknadi vremena. Najpre sjajna šansa za Jojića, odlična intervencija Krznarića, pa slobodan udarac za crno-bele, uz isključenje trenera Napretka Nenada Milovanovića zbog protesta.

Nastavili su se protesti igrača gostiju, a sudija reaguje crvenim kartonom i za Bojića
...

Jojić konačno izvodi ''slobodnjak'' i - stativa, ništa od pobede Partizana!

Partizan - Stojković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Đemba-Đemba, Ilić, N. Petrović (Kojić od 50.), Ninković (Luka od 63.), Jojić, Fofana (Grbić od 74.)

Napredak - Krznarić, Cvetković, Udovičić, Regan, B. Milošević (Frimpong od 70.), Regan, Koković, Gavrić, Bojić, Trujić (Bajić od 74.), Mirosavljević

Ne propustite