Stojke sprečio ''kec u Nišu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.08.2013.
21:02
Izvor: Sportske.net

Derbi na ''Čairu'' protekao u odličnoj atmosferi, ali akteri na terenu, pre svega Partizan, nisu navijačima priuštili dopadljiv fudbal. Stojković fenomenalnom intervencijom u drugom poluvremenu sprečio još lošiji epilog po crno-bele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle goleade u prvom kolu protiv Novog Pazara, fudbaleri Partizana igrali su bez golova na gostovanju Radničkom iz Niša - 0:0.

Crno-beli su u derbi ušli sa debitantom Fofanom u napadačkim redovima, a na gol se vratio Vladimir Stojković. Marka Šćepovića nije bilo u sastavu gostiju.

I ovaj meč je počeo sa pet minuta zakašnjenja, jer su Nišlije podržale protest protiv čelnika FSS koji je inicirala Crvena zvezda..

Domaći su u uvodnim minutima bili nešto ofanzivniji, ali prva opasnost viđena je pred njihovim golom, kada je Fofanu na ivici kaznenog prostora zaustavio Živković koji dobija žuti karton. Ninković je izveo ''slobodnjak'', ali neprecizno.

Do kraja prvog poluvremena nepovezana igra, bez ozbiljnijih prilika pred jednim, ili drugim golom. Trener Partizana Vuk Rašović bio je primoran da prvu izmenu izvrši već u 33. minutu, kada je povređenog Kojića zamenio Mitrović.

Ni veći deo drugog poluvremena nije doneo mnogo bolji fudbal, Partizan je jalovo napadao domaći se umešno branili i vrebali priliku da ugroze gol Stojkovića.

Izborili su je u 79. minutu, i to kakvu! Odličan centaršut sa leve strane, rezervista Milenković je zahvatio makazicama, ali je golman Stojković fenomenalnom reakcijom sprečio vođstvo Nišlija!

Do kraja Partizan je pripretio preko Fofane, ali su se Nišlije odbranile.

Inače, Radnički je meč završio bez isključenog Živkovića, koji je najpre u finišu prvog poluvremena kada je igrao rukom, a onda i početkom drugog posle prekršaja nad Mitrovićem, mogao da dobije drugi žuti karton, ali novi oštar start nad Mitrovićem sudija Glođović u 87. minutu mu nije oprostio.

Radnički Niš: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Vladan Pavlović, Miloš Živković, Miloš Petrović, Milan Ćulum, Dušan Kolarević, Petar Jovanović, Marko Ljubinković, Saša Stojanović i Aleksandar Jovanović.

Partizan Beograd: Vladimir Stojković, Nikola Aksentijević, Vladimir Volkov, Milan Obradović, Vojislav Stanković, Erik Đemba-Đemba, Saša Ilić, Predrag Luka, Nikola Ninković, Ismael Beko Fofana i Nemanja Kojić.

Ne propustite