Stojke: "Srbija već živi lepu fudbalsku budućnost!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.03.2014.
22:07
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Reprezentativni čuvar mreže nacionalnog tima Srbije veruje da plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj neće biti doveden u pitanje i ističe da "Orlovi" već žive lepu fudbalsku budućnost o kojoj mnogi pričaju.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Momak koji će za života ostati upamćen po tome što je načinio "smrtni fudbalski greh" u Srbiji, trebalo bi da bude jedna od najvažnijih karika u borbi koja reprezentaciju Srbije čeka od jeseni.

Vladimir Stojković preselio se na Krit, gde brani boje Ergotelisa, ali njegove odbrane i dalje garantuju da mu među stativama u Srbiji nema ravnog.

Ljubinko Drulović ukazao mu je povredenje na prijateljskom meču sa Republikom Irskom a popularni Stojke veruje da je baš duel u Dablinu pokazao kako je reprezentacija stasala za velika dela.

"Način na koji smo iz rezultatskog minusa otišli u plus, a onda rutinski utakmicu priveli kraju samo me je učvrstio u uverenju da smo postali ozbiljna ekipa. Pravi takmičari. Hteli smo sve i odmah, ali to je bilo to tek kada su tela počela da nas slušaju. I opet smo završili posao u drugih 45 minuta. To mogu samo oni koji znaju, umeju i veruju u to što rade. Zato sam posle žreba napisao i sada ponavljam da nema razloga za brigu. Sigurno idemo na EP" rekao je Stojković u intervjuu za dnevni list "Danas".

Reprezentativni čuvar mreže slaže se sa konstatacijom većine fudbalske javnosti da je Srbija konačno ujednačila kvalitet u svakoj liniji ali je mišljenja da je svetla budućnost o kojoj mnogi pričaju već počela.

"Mnogo smo dobili s Nemanjom Matićem na sredini. Mislim na njegov rad u oba smera. Koliko je koristan u defanzivi toliko znači u igri ka tuđem golu. Tek ćemo da profitiramo i od jednog Lazara Markovića i malog Aleksandra Mitrovića u završnici. Obojica su napredovala i 'pustila nogu'. Generalno, mlađi deo ekipe sve više preuzima odgovornost i donosi prevagu u važnim trenucima. Srbija nije više samo jako talentovana reprezentacija. Već smo počeli da živimo tu lepu fudbalsku budućnost" jasan je Stojković.

"Orlove" od jeseni očekuje borba za mesto na Evropskom prvenstvu koje se 2016. godine igra u Francuskoj. U društvu sa Portugalom, Danskom, Albanijom i Jermenijom, Stojković vidi manje utakmice i duele "kod kuće" kao ključ za uspeh.

"Lako će nam biti da se naoštrimo za Kristijana Ronalda i njegove Portugalce, pa i Dance. Valja 'namestiti' glavu za Jermeniju i Albaniju. Da se ja pitam uvek bih igrao s moćnim favoritima i u zapaljivoj atmosferi, gde sve 'gori' na terenu i oko njega. Ključ uspeha obično se krije u takozvanim malim utakmicama i na domaćem terenu. Kao što rekoh, siguran sam da ćemo ga naći" zaključak je Vladimira Stojkovića.

Srbija će pre početka kvalifikacija za odlazak na EP odigrati još tri prijateljska susreta sa selekcijama Jamajke, Paname i Brazila.

Turneja po Americi zakazana je za kraj maja i početak juna.

Ne propustite