Stojković: "Muka mi je od menadžerskih 'bušenja'"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.07.2013.
20:07
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Golman Partizana prekinuo je ćutanje i izneo u javnost okolnosti zbog kojih su mu propala čak tri transfera u inostranstvo dodavši da sada ni produžetak saradnje sa Partizanom nije nerealna opcija.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvi čuvar mreže Partizana u prethodne tri godine već je početkom juna viđen u inostranstvu a činilo se da je Konjaspor najbliži dovođenju reprezentativnog golmana Srbije.

Ispostavilo se da ni Konjaspor, ali ni još dva kluba nisu uspela da se dogovre sa Stojkovićem, koji je priznao da mu nije bilo svejedno što su mu se sve opcije izjalovile tuđom krivicom.

"Nisam se krio, nego mi je bilo potrebno da se u tišini odmorim od svega. Evo, sada ću reći da mi nije propao samo taj transfer u Konjaspor već u još dva kluba, s tim što su oni otpali još prvih dana prelaznog roka. Dok sam bio s reprezentacijom, pripremajući se za junsku utakmicu kvalifikacija s Belgijom" rekao je Stojković za "Danas".

Činjenica je da je sa Konjasporom propao praktično dogovoren transfer a Stojković je za takav ishod optužio menadžere koji su se mešali bez potrebe.

"Trista menadžera se umešalo u te pregovore. Taman kada sam (kao) imao dogovoren prelazak, okrene me 'milion' njih i svi su kao super s predsednikom, svi kao u tom trenutku sede s njim i tvrde da ništa ne može biti završeno bez njihovog posredovanja. Smučile su mi se više njihove priče i međusobna 'bušenja', pa sam se povukao. I distancirao od svega" rekao je golman Partizana.

Reprezentativac Srbije propustio je kompletan pripremni period zbog problema sa realizacijom transfera pa mu mesto među stativama Partizana sada nije zagarantovano, a uz to je u klub stigao golman koji je mnogo ozbiljnija konkurencija od Živka Živkovića i Nikole Petrovića.

Iako ne odbacuje ostanak u Partizanu i potpisivanje novog ugovora, Vladimir Stojković još uvek nije odustao od inostranog angažmana.

"Ne znam šta je realno. Stvari mogu da se promene za jedan dan ili u toku dana, pa niko ništa ne može da garantuje. S ljudima iz kluba sam se još na kraju prošle sezone složio da je i njima i meni najbolje da posle svih velikih stvari koje smo zajedno napravili za tri godine, šest meseci pre kraja ugovora, opet odem u inostranstvo. Za sada sam tu i trudim se da spreman dočekam novu sezonu. Mnogo je vremena do kraja avgusta" poručuje Stojković.

Golman šampiona Srbije za kraj je poručio da je mnogo toga "preturio" preko glave i da će se izboriti sa još jednom neizvesnošću koja ga trenutno mori.

Za sada je izvesno da ga neće biti na golu u prvom duelu sa Širakom a sve ostalo bi bilo nagađanje jer se Stojkovićevo pitanje ostanka/odlaska može izmeniti u trenutku.

Ne propustite