Stojković stručnjak za penale

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.10.2013.
14:06
Izvor: Sportske.net

Poslednji jedanaesterac koji je Vladimir Stojković odbranio u dresu Partizana samo je potvrdio da reprezentativac Srbije "ima njuh" da pročita izvođača najstrože kazne, što se pokazalo nekoliko puta u prošlosti.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vratili su se iz Jagodine uzdignutih ruku a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je i Vladimir Stojković koji je u 30. minutu odbranio penal Dariju Damjanoviću.

Ako se pogleda u prošlost, Vladimir Stojković ima fenomenalnu statistiku kada su penali u pitanju. Reprezentativni čuvar mreže devet puta se nalazio oči u oči sa protivnićkim igračem a čak pet puta je ostao nesavladan (više od 50% uspešnosti).

Andrej Aršavin (Arsenal), Ferhan Hasani (Škendija), Bojan Beljić (Radnički 1923.), Darijo Damjanović (Jagodina) i Evandro Goebel (Crvena zvezda) nisu našli recept da sa bele tačke matiraju Stojkovića.

 Aršavin VS Stojković



Hasani VS Stojković



Evandro VS Stojković



Damjanović VS Stojković


Više uspeha imali su Jele Fosen (Genk, dva puta), Mario Đurovski (Vojvodina) i Robin Van Persi (Arsenal).

Nema sumnje da bi u Partizanu želeli da u buduće bude što manje prilike da Stojković dodatno popravi statistiku po pitanju penala ali bi njegov talenat mogao ponovo da dođe do izražaja već naredne nedelje, kada je na programu Kup utakmica u Nišu koja bi lako mogla da se završi nerešenim ishodom...

Ne propustite