Stranac za ponos...

Autor: Miloš Marković
utorak 14.02.2012.
14:40
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Iako ga više niko u klubu ni ne doživljava kao takvog, Mendes Kadu je postao stranac rekorder, tačnije strani fudbaler koji je postigao najviše golova u crveno-belom dresu. Status rekordera izuzetno je obradovao Zvezdinog Brazilca.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Statistički pregled je pokazao činjenicu da je Brazilac Kadu postao najefikasniji strani fudbaler u dresu beogradskog kluba.

On je do sada postigao 18 golova, jedan više od Kastilja.

Ako nastavi u istom ritmu, nema sumnje da će kadu vrlo brzo osim golgeterskog rekorda, nadmašiti i broj utakmica u dresu Crvene Zvezde, kada su u pitanju inostrani fudbaleri.

Kada se govori o tome, vredi napomenuti da za sada titulu rekordera ima Aval Isah sa 80 nastupa, četiri više od Kadua.

Bilo kako bilo, ove informacije umnogome su obradovale Zvezdinog Brazilca.

„Pitao sam pre nekoliko dana sekretara stručnog štaba Mirka Abramovića da mi pronađe taj podatak jer sam pokušao sam da izbrojim golove i nisam se svih setio. On mi je rekao da imam najviše golova i da bih mogao da imam i najviše nastupa već ovog proleća. Ispričao sam to Pašeku i Evandru, kao i porodici i svi su mi čestitali. Nisam se još mnogo hvalio. “

„Za mene je sve to veliki uspeh. Karijera je odmah drugačija ako znaš da si nešto postigao. Ipak, mogu još više, nije ovo krajnja granica, samo da budem zdrav. Nedostaje mi da osvojimo titulu. Imam jedan Kup, ali za klub kao što je Zvezda to je malo. Mora mnogo više.“ rekao je Kadu.

Brazilac ističe da ga priče o njegovom odlasku iz kluba nisu poremetile, zadovoljan je u klubu sa Marakane.

Srećan i ponosan, svoja postignuća u crveno-belom dresu čuva u arhivi i naporno radi na pripremama za nastavak sezone.


Ne propustite