Stranci pokrenuli Zvezdu i odveli je u osminu finala

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.09.2013.
16:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde prekinuli su neugodnu seriju od dva meča bez trijumfa u svim takmičenjima pobedom nad Proleterom u Novom Sadu u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. Crveno-beli slavili rezultatom 3:0 i plasirali se u osminu finala nacionalnog Ku

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije plasirao se u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad Proleterom iz Novog Sada rezultatom 3:0. Nakon nešto lošijeg početka susreta Zvezdu pokrenuli stranci i odveli je u dalji tok takmičenja.

Proleter -
Nastić,  Tanasin, Dragojević, Stanojev, Žigić, Balabanović, Nedeljković, (od 56' Stančetić)  Ivanić, Vujaklija, Bošković, Tanušev (od 81' Milićević)

Crvena zvezda - Vesić, Vešović, Martinović, Omega, Mijailović (od 79' Mladenović), Gogić (od 57' Kovačević), Pečnik, Ninković, Savićević (od 57' Milijaš), Mihajlović, Dauda

Prvo poluvreme duela igranog na "Karađorđu" obeležila je otvorena borba na obe strane i više izglednih prilika pred oba gola.

Zvezda je pokazala grč u igri koji je dodatno pojačan ozbiljnim prilikama u koje su fudbaleri Proletera ušli već u prvih pet minuta igre.

Ninković je prvi ušao u šansu u današnjem duelu šesnaestine finala Kupa Srbije ali je odmah nakon njegovog lošeg udarca usledio kontranapad. Domaći su preko Vukajlije došli u sjajnu priliku ali je debitant Omega u poslednjem trenutku poslao loptu u korner.

Usledio je korner za domaće i nova prilika nakon greške golmana Vesića. Srećom, lopta koju je uputio napadač Proletera završila je na stativi a potom je Mijailović uspeo da otkloni opasnost.

Od tog trenutka Proleter je još desetak minuta držao pritisak a onda su i gosti uspeli da se oslobode i krenu otvorenije ka golu domaćih.

Mihajlović je od sredine prvog poluvremena u nekoliko navrata pripretio golmanu Nastiću a Dauda je u 42. minutu najavio ono što će se desiti dva minuta kasnije. Mijailović je centrirao sa leve strane a Nigerijac sa švedskim pasošem poslao je loptu preko prečke, da bi dva minuta kasnije Pečnik ispravio ono što je tamnoputi napadač propustio.

Mijailović je poslao loptu u peterac a Slovenac je glavom pogodio gol i doveo Zvezdu u prednost od 1:0 sa kojom su crveno-beli otišli na odmor.

Drugi deo meča bio je sušta suprotnost onoga što se gledalo u prvom poluvremenu. Zvezda je od prvog minuta nastavka držala stvari u svojim rukama i delovala mnogo ozbiljnije no u prvih 45. minuta igre.

Osim udaraca Stanojeva, Ivančića i Vujaklije domaći nisu napravili ništa konktetnije a ni pomenute prilike nisu značajnije ugrozile Vesića.

Sa druge strane, Zvezdu je u nastavku pokretao raspoloženi Dauda koji je sa dva pogotka krunisao možda i najbolju partiju od dolaska u klub.

U 60. minutu sve je sam uradio, probio po sredini, otresao pratioce sa leđa, zaobišao golmana Nastića i rutinski pogodio mrežu domaćih za 2:0!

Nakon toga nastavila je Zvezda u istom ritmu a Dauda je pet minuta pre kraja okrenuo defanzivca domaćih na ivici šesnaesterca i sjajnim volej udarcem postavio konačnih 3:0.

Zvezda je na taj način uspela da prenebregne probleme nastale remijem sa Donjim Sremom i porazom od Voždovca, a što je jako važno, obezbeđen je plasman u osminu finala nacionalnog Kupa Srbije.

Ne propustite