Subotić u Partizanu za nastavak porodične tradicije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.05.2012.
11:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prelazak Gavrila Subotića iz Jadrana u Partizan znači nastavak tradicije koja ova porodica neguje pošto je i njegov otac, čuveni Vaso Subotić, nastupao za crno-bele.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Talentovanog tinejdžera iz Bokelja posmatra veliki broj klubova iz Evrope pošto Subotić važi za igrača koji bi mogao da postane svetska klasa.

Kako Jadran nije imao konkretne predloge za porodicu mladog igrača njegov otac je odlučio da prihvati ponudu VK Partizan da Gavril Subotić školovanje i karijeru nastavi u Beogradu.

"Prelazak u Partizan je naša porodična odluka. Presudna je bila naša želja da nastavi školovanje, a Beograd je apsolutno prava sredina za to" rekao je Vaso Subotić za "Novosti".

Jadran još uvek ne može da prežali prelazak Andrije Prlainovića u Partizan a sada se susreće sa odlaskom još jednog "bisera". Postavlja se pitanje da li Novljani mogu stati na put realizaciji ovog transfera.

"Ne znam kakvim potezom bi Jadran mogao da ospori prelazak. Gavril nije imao ugovor, stiže u Beograd kao slobodan igrač i kao momak koji želi da nastavi školovanje. Pitao sam čelnike Jadrana znaju li ekipu i trenera za sledeću sezonu. Rečeno mi je samo da je situacija teška. Posle takvog odgovora, kao roditelj sam smatrao da prestaje i najmanja mogućnost da ostane tamo" zaključio je Vaso Subotić.

Otac igrača koji je pojačao Partizan ostaće upamćen po tome što je sa Crvenom zvezdom i Partizanom osvajao titulu šampiona Srbije.

Sada je na Subotiću junioru da nastavi tu tradiciju i da crno-belima pomogne da odbrane trofeje u zemlji ali i da se domognu novog evropskog odličja.

Ne propustite