Subotica delo krasi...

Autor: Boris Jovanović
sreda 28.11.2012.
09:38
Izvor: Sportske.net

Partizan je na +5, ne želi da komplikuje proleće, ali je sigurno da u Subotici neće biti lako. Od kako se Spartak vratio u ligu crno - beli pobeđivali, ali uz probleme.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Za Partizan su do kraja jeseni ostala dva meča, onaj rezultatski važniji je za vikend u Subotici. Šampion će putovati bez kapitena Ilića, ali i njegove prirodne zamene, Nikole Ninkovića, i jedan i drugi su platili ceh u ubedljivoj pobedi protiv Smedereva.

Lider ima pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, sasvim dovoljno za miran zimski san, ali kapital treba sačuvati.

Spartak je konačno pao na "Karaburmi", nakon strašne serije, uvek su tvrd orah kod kuće, a Zvezda se dva puta loše provela na severu poslednjih godina.

Od kada se Spartak vratio u ligu, uspeo je samo prve sezone da ostane neporažen kod kuće protiv Partizana. Tada je bilo 1:1, meč je igran u oktobru 2009. a Beograđani su i tada igrali u LE. Spartak je poveo golom Mirića koji je sada u Zvezdi, izjednačio je Dijara.

Naredne sezone su gosti slavili sa 2:1, ponovo je Mirić načeo favorita,  ali su Petrović, a onda i Tomić u nadoknadi iz slobodnog udarca okrenuli rezultat.

U prošlom šampionatu identičan ishod 2:1 za Partizan, ali je bilo lakše, meč će ostati upamćen po biblijskom potopu, Eduardo i Vukić su doveli goste u drugom delu do prednosti, a jedino što su "Golubovi" učinili je utešni pogodak bivšeg "Partizanovca" Stevanovića.

Dakle, minimalno i teško, opomena za Partizan, Spartak je jedan od boljih timova u Srbiji, uvek motivisan, izuzev prva četiri kola odigrali su strašnu jesen. Pravi ispit od koga zavisi sa koliko će spokoja šampion na zimovanje...

Ne propustite