Šuker o Markoviću: ''Divio sam mu se''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.09.2013.
19:33
Izvor: Sportske.net

Smrt Vlatka Markovića, nekadašnjeg selektora i dugogodišnjeg presednika HNS izazvala je brojne reakije u Hrvatskoj, ali i širom Evrope.

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Podsetimo, saučešće na adresu HNS i Markovićeve porodice uputili su i čelnici FSS, kao i selektor naše reprezentacije Siniša Mihajlović, a hrvatski mediji prenose i da je telegram saučešća stigao i od prvog čoveka UEFA Mišela Platinija.

U Hrvatskoj svi značajniji sportski radnici izražavaju žaljenje za Vlatkom Markovićem. Njegov naslednik na mestu predsednika HNS Davor Šuker istakao je da je Marković jedan od ljudi kojima se divio.

"Izgubio sam trenera kojem sam se divio. Izgubili smo jednog od najvećih sportskih radnika. Teško nam je...'', izjavio je Šuker.

Za Markovićem žali i Ćiro Blažević.

"Umro je jedan sportski velikan. Hteo to neko priznati ili ne, ali njegovo trajanje potvrđuje njegovu vrednost. Bio je reprezentativac Jugoslavije, značajan trener u Francuskoj, gde se, uostalom, afirmisao kao trener. Bio je selektor hrvatske reprezentacije, toliko godina prvi čovek HNS-a. Mislim da su to dovoljne reference", naglasio je Blažević.

Ne propustite