Sukob "Varvara" i policije u Petrovcu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.05.2012.
11:54
Izvor: Sportske.net

Najvatreniji navijači podgoričke Budućnosti sukobili su se pre početka utakmice u Petrovcu sa organima reda nakon verbalne prepirke oko toga na koju će tribinu biti smešteni.

pobjeda.me
pobjeda.me

Povezane vesti

Sve je počelo verbalnom raspravom koja se polako pretvarala u fizički obračun. Iz policije tvrde da su navijači odbili da budu smešteni u za njih određen sektor i da su odbili da uđu na stadion.

Nakon toga, takođe tvrdi policija, došlo je do vređanja uniformisanih lica, gađanja istih kamenicama i flašama, i tom prilikom povređen je jedan od komandira.

Taj momenat izazvao je međusobni sukob organa reda i navijača kojih je bilo oko dve stotine. U tom obračunu povređeno je desetak policajaca i isto toliko navijača Budućnosti.

Kako to obično biva, navijači imaju drugu stranu priče i ističu da je policija želela da "spakuje" dve stotine navijača na tribinicu koja može da primi četrdesetak ljudi što su "Varvari" odbili.

Oni su istakli da nisu želeli da ih tretiraju "kao u Jasenovcu" i da je zbog toga došlo do obračuna koji je završen tako što je na obe strane bilo povređenih.

Budućnost je na meču sa Petrovcem osvojila tri poena koja su joj obezbedila novu šampionsku titulu.

Ne propustite