Superligaško četvrtfinale Kupa

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.10.2013.
21:16
Izvor: Sportske.net

Kompletirani su mečevi osmine finala nacionalnog Kupa Srbije a plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem fudbalskom takmičenju izborili su samo superligaši. Takmičenje se nastavlja u decembru a žreb ne dozvoljava "večiti derbi" u četvrtfinalu.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

U sredu su na programu bili mečevi osmine finala nacionalnog Kupa Srbije. Šesnaest timova, od kojih 14 superligaških, borila su se za mesto u četvrtfinalu prava neizvesnost viđena je samo na "Karađorđu" i "Omladinskom stadionu".

Ako pođemo od branioca trofeja, valja istaći da Jagodina nije imala tako težak posao kako se očekivalo na gostovanju Čukaričkom. "Ćurani" su se sa Brda vratili uzdignutih ruku pa nastavljaju da brane trofej osvojen u maju tekuće godine.

"Večiti" kao da su se dogovorili kako da savladaju imenjake iz Niša i Kragujevca. Od derbija na "Čairu" nije viđeno ni "D" pošto je Partizan slavio rezultatom 3:0, a istovetna slika viđena je na "Marakani" gde je gostovao kragujevački Radnički.

Ekipama Vuka Rašovića i Slaviše Stojanovića važnije je bilo da otaljaju posao i plasiraju se u četvrtfinale Kupa, a misli su im zapravo već bile vezane za predstojeći "večiti derbi" na našem najvećem stadionu.

Prošlosezonski finalista je u Novom Sadu priredio dramu malobrojnim navijačima. Vojvodina je tek posle penal serije eliminisala Novi Pazar što je i bio najneizvesniji duel osmine finala.

Treba istaći da su se od daljeg toka takmičenja oprostili predstavnici Prve lige Srbije, ekipe Borca iz Čačka i Jedinstva iz Užica.

Tako je već u četvrtfinalnoj fazi takmičenja Kup postao superligaško takmičenje za šta je, najviše, kriv sistem takmičenja koji šalje timove iz niših liga na gostovanja klubovima koji se takmiče u elitnom rangu.

U četvrtfinale nacionalnog Kupa plasirali su se Donji Srem, OFK Beograd, Spartak, Vojvodina, Partizan, Jagodina, Sloboda i Crvena zvezda a kako je žreb poludirigovan, 4. decembra sigurno nećemo gledati duel "večitih".

Ne propustite