Šuterska 'rapsodija' u 'Pioniru', Partizan zamalo do 'stotke'!

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 11.05.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši crno-belih u veoma pozitivnoj atmosferi u 'Pioniru' savladali su goste iz Kragujevca, uz odličan šut za 2 i 3 poena, a konačan rezultat bio je 96:78.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Utakmica između Partizana i Radničkog iz Kragujevca stigla je posle veoma zanimljive uvertire u vidu kazne koju je trener crno-belih Duško Vujošević dobio zbog skidanja sakoa na prethodnom meču sa Mega Vizurom. Zbog toga, navijači su u košuljama stigli u 'Pionir' i tako pružili podršku svom ljubimcu, a kada je Vujošević skinuo sako za vreme utakmice, usledilo je opšte oduševljenje, o kome više možete pročitati OVDE.

Sam meč bio je bez većih iznenađenja. Obe ekipe odlično su šutirale van linije 6.75, a razliku je napravio šut za 2 poena Partizana, koji je bio čak 75%, 24/32.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili već početkom treće deonice, kada je razlika prelazila 20 poena, a domaći su bili posebno raspoloženi večeras, što pokazuje i statistika. Davis Bertans ubacio je 19 poena (5/7 za 3), Milenko Tepić 17 (4/4 za 2, 3/5 za 3), Dejan Musli 14, Bogdan Bogdanović 12, a Žofri Lovernj 11 poena.

Kod Radničkog, Marko Marinović pružio je sjajnu partiju sa 15 poena i 7 asistencija, a pored njega, jedini dvocifreni bio je Sava Lešić sa 10 poena.

Partizan je tako trijumfovao za svog povređenog kapitena Dragana Milosavljevića, kome je danas 25. rođendan, a zanimljivo je da je popularni 'Gagi' upravo iz Radničkog stigao u tim crno-belih. Ovom prilikom želimo mu što brži oporavak i sve najbolje u daljoj karijeri.

U narednom, devetom kolu Superlige Srbije, Partizan na svom parketu dočekuje Borac iz Čačka, dok u Kragujevac dolazi ekipa Crnokose. Stanje na tabeli posle kompletnog osmog kola je sledeće:

 1. Crvena zvezda Telekom 
 8 / 0
 2. Partizan NIS     
 7 / 1
 3. Mega Vizura        5 / 3
 4. Radnički Kragujevac      
 4 / 7
 5. Metalac Farmakom    3 / 5
 6. FMP             2 / 6
 7. Crnokosa        2 / 6
 8. Borac Mozzart Sport     1 / 7

Ne propustite