Sve oči uprte u Mitrovića

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.08.2013.
10:59
Izvor: Sportske.net

Fudbalere Partizana za tri dana očekuje revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona a povratak Aleksandra Mitrovića iz Litvanije za šampiona Srbije znači dolazak "Mesije" koji bi mogao da sruši Ludogorec.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

I dok fudbalski poklonici u Srbiji i dalje trljaju oči pred slikom na kojoj jedna reprezentativna selekcija drži trofej sa velikog međunarodnog takmičenja, fokus svih koji navijaju za Partizan usmeren je u pravcu momka u dresu sa brojem 14.

Tri odigrane utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona donele su Partizanu bolnu statistiku koja govori da napadači šampiona Srbije nisu kadri da postižu barem po jedan gol po utakmici.

Zapravo, u Partizanu od početka kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje napadači nisu ni postigli gol, jer je Širak pao pogotkom levog beka Vladimira Volkova a gol u Razgradu delo je defanzivnog veznog igrača Saše Markovića!

Iz navedenog jasno je zašto navijači, ali i stručni štab Partizana, Aleksandra Mitrovića poistovećuju sa onim Suncem koje bi trebalo da obasja Humsku ulicu.

Omladinski reprezentativac Srbije nije se nadavao golova u Litvaniji ali je zato pokazao da se nalazi u sjajnoj formi i da će napadu Partizana doneti ubojitost koju Bugari nisu imali prilike da vide u sredu.

Na stranu Mitrovićev kvalitet, momak dolazi sa EP na kome je osvojio zlatnu medalju i svrstan među desetoricu fudbalera koje UEFA vidi kao perspektivu evropskog fudbala, što je injekcija za jednog mladog igrača da na svakoj narednoj utakmici pruži svoj maksimum.

U situaciji u kojoj su Partizanu potrebni golovi da bi nastavio svoj evropski put, Aleksandar Mitrović leći će ekipi Vuka Rašovića kao budali šamar.

Do utorka će imati dovoljno vremena da se oporavi od svega što je prošao u prethodnih desetak dana a onda bi mogao da, navijače koji su mu već privrženi, kupi na duže vreme, ukoliko svojim golovima odvede Partizan u plej-of fazu kvalifikacija za LŠ.

Ne propustite