Sve spremno za kros RTS-a

Autor: Beta Beta
sreda 16.05.2012.
17:01
Izvor: Beta

Tradicionalni kros RTS-a "Kroz Srbiju" biće održan u petak, 18. maja, a prema procenama organizatora, na njemu će učestvovati više od 300.000 predškolaca i učenika srednjih i osnovnih škola, najavili su danas organizatori.

trcanje.rs
trcanje.rs

Povezane vesti

Kros, koji se širom Srbije održava po 22. put, počeće u 10.00. Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je novinarima u Beogradu da na krosu očekuje "najmanje" 300.000 djaka i da sport mora da se promoviše kao osnova zdrave ličnosti.

"Imamo cilj da nam deca budu zdrava i neguju vrednosti u kojima će zdravlje biti primarno", rekao je Obradović.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da deca koja će trčati kros "nisu samo atletičari, već time stiču emlementarna znanja - da što pre nauče da gube i pobedjuju, što će im značiti kasnije u životu".

Branković je istakao da će nova vlada "još više" podržati atletiku i omogućiti da se stvore uslovi za razvoj tog sporta.

"Voleli bi da neko završi kao Dane Korica, jer mislim da je došlo vreme i da se tako nešto desi", kazao je Branković.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i bivši jugoslovenski reprezentativac Dane Korica rekao je da kros uvek mora da postoji, jer su tu mnogi sportisti napravili "svoje prve korake".

"Bez krosa bi bila siromašna situacija u našem sportu", kazao je Korica.

Na krosu "Kroz Srbiju" prošle godine je učestvovalo oko 400.000 djaka u 140 opština širom Srbije.

Generalni pokrovitelj krosa je Ministarstvo prosvete i nauke.

Ne propustite