Šved "ugasio" Turke

Autor: Boban Filipović
petak 01.09.2017.
22:03
Izvor: Sportske.net

"Zbornaja" je trijumfom startovala na Evrobasketu i u pobedničkom raspoloženju dočekuje duel sa Srbijom u drugom kolu..

EPA-EFE/EPA/SEDAT SUNA
EPA-EFE/EPA/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Veoma neizvesnim duelom između Turske i Rusije spuštena je zavesa na prvo kolo u grupi D, čiji je domaćin Istanbul.

Šved, Mozgov i družina su bili bolji od izabranika Ufuka Saridže i slavili rezultatom 76:73.

Rusi su u finišu prve četvrtine stekli prednost od sedam poena i tokom većeg dela utakmice su bili u vođstvu, ali su Turci, predvođeni Džedijem Osmanom, sve vreme bili u igri i nisu dozvolili rivalu da se osetnije odlepi.

Početkom četvrte četvrtine Turska je poenima Sinana Gulera povela prvi put još od rane faze utakmice, gledali smo rezultatsku klackalicu i dramu u finišu, a pri rezultatu 68:69 Aleksej Šved je pogodio trojku preko ruke na 25 sekundi do kraja, odveo svoj tim na +4,  i tako širom otvorio vrata pobede.

 
Turcima je ušla voda u uši, izgubili su loptu, a presudio im je Vitalij Fridzon sa penala, pošto je nad njim načinjen brz faul. Osman je u narednom napadu uzvratio istom merom, zatim Fridzon ponovo biva siguran sa linije za slobodna bacanja, a konačan rezultat 73:76 postavio je trojkom sa zvukom sirene večeras sjajni Džedi Osman.

Meč viner Šved je bio najefikasnij kod pobednika sa 22 poena, Timofej Mozgov je postigao 20 i sakupio 9 skokova. Kod Turaka ubedljivo najbolji Džedi Osman sa 28 poena, 7 skokova,  4 asistencije i 7 ukradenih lopti, a dvocifreni su bili još Semih Erden i Erkan Vejseloglu sa po 11 poena.


Rusija će u drugom kolu na megdan Srbiji, koja je tokom popodneva bila bolja od Letonije, dok će Turska odmeriti snage sa Velikom Britanijom, koja je na startu poražena od Belgije.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 01.09.2017
22:12

ali Belgija prva na tabeli. Kad Britanciam nije igrao centarhalf xD

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 01.09.2017
23:58

Hahahahaha svaka cast,lepo si me nasmejao :DDD

avatar
Algebra
Friday, 01.09.2017
22:11

Švedu svaka čast na tome što zna da ubaci 15-20 poena, ali on je žestoko negativan igrač. Kada je on na parketu igra Rusije se svodi na njegovo soliranje - on daje poene, on vrti napade, ne igra odbranu, a ostatak ekipe postaje statičan, nemi posmatrači; posledica toga jeste smanjenje razlike od strane protivnika (večeras Turske). Kako Šved sedne na klupu, tako se razlika diže i tako u krug. Još jednom, svaka mu čast na ''košgeterskom'' instinktu, ali takvog igrača nikada ne bih želeo u svojoj ekipi.