Svetli južno od Beograda (20:00)

Autor: Boris Jovanović
subota 10.08.2013.
14:09
Izvor: Sportske.net

U Nišu i Jagodini start pod reflektorima. Nišlije i Kragujevčani dele ime i ambicije, Jagodina želi korak više u odnosu na prošlu sezonu.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Jagodinci su okončali najuspešniju sezonu u istoriji osvajanjem kupa, stigli su i do četvrtog mesta, sada žele više. Bilo je tokom leta i najava da će se trkati za titulu, videćemo koliko može tim koji je od Sima Krunića preuzeo Mladen Dodić.

On svoju igračku, ali i trenersku karijeru vezuje za Kruševac, pa ovaj meč za njega ima posebnu težinu. Jagodina se isprsila pred Rubinom, rival je Napredak koji je dominirao u PLS i prošle godine imao tim za elitu.

Sada su konačno tu, vraćaju se nakon dve sezone u drugoj ligi, imaju veoma solidnu ekipu koju predvodi prekaljeni Mirosavljević.

Ovaj meč bi mogao da bude poslastica kola, posebnu draž daće reflektori, pa bi već na startu možda mogli da vidimo više od srpskih fudbalskih standarda.

U isto vreme, od 20 časova, na "Čairu" igraju imenjaci Radnički iz Niša dočekuje Kragujevčane. Dva velika imena srpskog fudbala, često na marginama su u poslednjih par godina u eliti, imaju sjajnu podršku, ali nikako da taj broj navijača i uslove isprate rezultati. Nekako su njihove ambicije uvek veće od mogućnosti.

Kragujevčani su nakon šestog mesta pre dve godine, prošle bili na pragu PLS, spasili su se u finišu šampionata.

Sa druge strane Nišlije su dovele iz redova večerašnjeg protivnika Bekvalca koji je iskusan trener, cilj je da ekipa bude u gornjem domu, a prvi ispit će pokazati koliko je urađeno letos na pripremama.

Južno od Beograd, pod reflektorima, početak u 20 časova, makar da start odudara od sivila na koje nas je srpski fudbal navikao.

Ne propustite