Teodosić: "Da smo izgubili ne bih mogao da zaspim"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.05.2012.
20:50
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Srpski internacionalac pomogao je svom timu da se plasira u finale Evrolige a lako je mogao da postane tragičar zbog promašenih bacanja u finišu meča. Svestan da ga je sreća pogledala istakao je da će se okrenuti mislima ka finalu koje je na programu u ne

cskabasket.com
cskabasket.com

Povezane vesti

Puleni Željka Obradovića nisu uspeli da se plasiraju u finale fajnal-fora Evrolige pošto je ruski CSKA uspeo da zadrži dva poena prednosti stečena u završnici susreta i trijumfuje rezultatom (66:64).

Miloš Teodosić mogao je da reši meč dvadesetak sekundi pre kraja ali je sa slobodnih bacanja bio neprecizan što je omogućilo Panatinaikosu poslednji napad. Grci ga nisu iskoristili čime je Teo završio meč sa etiketom junaka a ne tragičara.

"Sigurno je nervoza bitno uticala da bude promašenih zicera i drugih grešaka, ne samo u finišu, nego tokom cele utakmice. Da sam promašio onaj poslednji šut ili da smo izgubili zbog mojih promašenih bacanja, ja godinu dana ne bih mogao da spavam. Ovako smo dobili, zaspaću mirno i uopšte neću razmišljati o tome" rekao je nakon meča Teodosić za "mondo".

Meč, sa sada već bivšim prvakom Evrope, se pokazao kao izuzetno težak o čemu je bilo reči i pre početka polufinalnog sureta. Imao je Panatinaikos šanse da dođe do pobede mnogo ranije pošto je u više navrata prednost bila na strani Grka.

"Od starta nam je bilo jasno da ćemo igrati tešku i neizvesnu utakmicu. Panatinaikos je bio prvak Evrope i ja sam ih se pribojavao, jer su iskusan tim, koji dugo igra zajedno i zna kako se igraju ovakvi mečevi. Ceo svet zna šta oni igraju, nije to bilo iznenađenje, ali jednostavno smo slabo počeli" zaključio je plej CSKA.

"Armejci" će nakon plasmana u finale fajnal-fora Evrolige imati dan odmora. Oni će sačekati ishod drugog polufinala u kome se sastaju Barselona i Olimpijakos pa će u zavisnosti od imena protivnika iskoristiti subotu da pripreme finalni meč koji je na programu u nedelju.

Ne propustite