Tepić podseća: ''Partizan ima tradiciju pobeđivanja''

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.04.2014.
19:17
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Bek Partizana Milenko Tepić biće jedan od glavnih aduta trenera Duška Vujoševića na predstojećem završnom turniru ABA lige. On se nada da bi prednost crno-belih mogla da bude i dosadašnja tradicija, ali je svestan da će on i njegovi saigrači morati da pru

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Samo devet dana ostalo je do početka završnog turnira, a svoja očekivanja u intervjuu za zvanični sajt ABA lige izneo je bek Partizana Milenko Tepić.

On se u toku aktuelne sezone, posle pet godina, vratio u Partizan, sa kojim je i ranije imao dosta uspeha i osvojenih trofeja. S tim u vezi i podsećanje da je, pre nego što je otišao u inostranstvo, Tepić sa crno-belima osvojio i regionalnu ligu, i to baš na završnom turniru u Beogradu 2009, što je za crno-bele dobar znak uoči ovogodišnjeg raspleta u ''Kombank Areni''.

''Kao član Partizana izgubio sam samo jedno finale. Bilo je to moje prvo sa crno-belima kada smo u Kragujevcu poraženi od FMP-a u Kupu Srbije. Posle toga sam pobedio u osam vezanih finala, tako da mogu da se pohvalim da imam zavidan skor. To je lepa tradicija, ali ona ne mora ništa da znači'', izjavio je Tepić.

Naravno, primarni cilj za Partizan ovog puta je pobeda nad Cedevitom u polufinalu i plasman u Evroligu. Tepić veruje da će navijači u velikoj meri pomoći crno-belima u toj utakmici.

''Cedevita ima odličan tim, a možda još i boljeg trenera. Završila je ispred nas na tabeli, dok Partizan ima tu vrstu tradicije pobeđivanja, ali je ovo jako mlad tim da bi rekli da igrači imaju iskustvo igranja velikih utakmica. Naša prednost će biti domaći teren i verujem da ćemo se na parketu osećati slobodnije nego Cedevita. Ko bolje odreaguje na važnost utakmice proći će u finale'', jasan je Tepić.

Pre povratka u Partizan, Tepić je igrao za Lijetuvos Ritas, sa kojim je bio akter i VTB lige. Ipak, u odnosu na to takmičenje, koje takođe ima regionalni karakter, Tepić smatra da ABA liga privlači mnogo veću pažnju, kao i da je još kvalitetnija nego pre pet-šest godina.


''ABA liga je postala važnija, s obzirom da donosi direktnu prohodnost u Evroligu. Time se podigao kvalitet, kao ujedno i želja klubova da se takmiče u njoj.
Košarka je na ovim prostorima sport sa dugom tradicijom. Sve države bivše Jugoslavije su oduvek bile uspešne u košarci, pa je zato i interesovanje veliko'', zaključuje Tepić.


Ne propustite