Tokio bez Lajovića, Srbi dobili rivale

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 30.09.2012.
13:02
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović nije uspeo da stigne do glavnog žreba na turniru u Tokiju. Ukrajinac Stahovski bolji u 3 seta. Janko i Viktor dobili rivale.

TSS
TSS

Povezane vesti

Dušan Lajović je noćas imao lepu priliku da stigne do glavnog žreba turnira u Tokiju koji se igra za nagradni fond od 1.2 miliona dolara, ali je posle velike borbe ipak morao da prizna pobedu Ukrajincu Stahovskom.

Stahovski je slavio u 3 seta, sa 4:6, 7:5 i 6:0. Lajović je dobro počeo, iskoristio jednu od 5 brejk lopti u prvom setu i stigao do prednosti. U nastavku međutim Ukrajinac potvrđuje da je favorit pa uspeva da izjednači posle velike borbe u 2. setu, da bi zatim u poslednjem setu do nogu potukao Srbina. Posle više od 2 sata borbe, Lajović je ipak ostao bez glavnog žreba turnira.

I pored poraza, Lajović je za prolazak 1. kola kvalifikacija dobio 10 bodova za ATP listu pred ulazak u mesec u kom brani veliki broj bodova. U oktobru prošle godine, Dušan je igrao četvrtfinale St Petersburga, kao i titulu na jednom fjučersu u Hrvatskoj i 1. kolo Moskve, pa će u narednih mesec dana morati dobro da potrudi da odbrani skoro 100 bodova.

Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić će tako biti jedini predstavnici Srbije u Tokiju. Janko će u reprizi polufinala Malezije igrati u 1. kolu protiv Simona, a Troicki protiv Holanđanina Hasea.

Janko će igrati i u dublu u paru sa Nemcem Pečnerom. Srbiju će u dublu predstavljati i Zimonjič u paru sa Berdihom.

Ne propustite