Tole protiv Terze, nova runda!

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.03.2014.
09:07
Izvor: Sportske.net

Kao Roki Balboa i Apolo Krid. Današnja skupština FSS nije izborna, ali se iza kulisa borba za vlast nastavlja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Sednica skupštine FSS je pre nekoliko meseci proglašavana istorijskom u najavi, verovalo se da bi Karadžić moga da bude testiran zahtevom za smenu ili povlačenjem sa funkcije, ali je već nedeljama jasno da nema ništa od toga.

Naime, danas ne treba očekivati nikakve potrese iako bismo mogli da čuje disonantne tonove.

Osim usvajanja finansijskog izveštaja kao i izveštaja predsednika o urađenom, na rasporedu je niz tema koje nemaju kapacitet da pokrenu raspravu.

Sa druge strane disonantni tonovi bi mogli da stignu iz radne grupe u kojoj su osim Karadžića i Lakovića predstavnici druge struje, predvođene Zvezdanom Terzićem.

Koplja se lome oko potpredsedničke funkcije za predsednika Zajednice, ali i predstavnika Zvezde. Kako sada stvari stoje od Karadžića traže da Terzić i verovatno Slaviša Kokeza budu kooptirani u uže rukovodstvo saveza, na mesto potpredsednika.

Prvi čovek saveza smatra da postoje proceduralni problemi koji bi trebalo da budu rešeni u narednom periodu.

Podsetimo, predsednik Jagodine Goran Milanović, jedan od najbližih Karadžićevih saradnika je zatražio od predsednika FSS da javno kaže zbog čega je najavio ostavku pre nekoliko meseci.

Govorkalo se o političkim pritiscima, pa će biti interesantno videti hoće li se Karadžić osvrnuti na taj period kada je najavljivao odlazak u decembru i kada je navodno trebalo da ga zameni Dejan Stanković koji se posle turneje po regionalnim organizacijama predomislio, odustao i vratio u Italiju.

Današnju skupštinu treba posmatrati kao novu rundu u borbi za moć u srpskom fudbalu, ali nikakve spektakularne obrte ne treba očekivati. Bokserskim rečnikom i danas nas čeka skupljanje poena...

Ne propustite