Tole ugostio ambasadora SAD

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.11.2013.
17:39
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, gospodin Majkl Kirbi, posetio je SC u Staroj Pazovi gde je u društvu predsednika FSS Tomislava Karadžića razgovarao o nastojanjima "Srpske kuće fudbala" da se fudbalski stadioni u Srbiji modernizuju a tema

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Majkl Kirbi, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji boravio je u utorak u Staroj Pazovi gde je obišao SC Fudbalskog saveza Srbije.

Gospodina Kirbija ugostili su predsednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Saveza Zoran Laković.

Ambasador SAD pohvalio je izgled Sportskog centra u Staroj Pazovi i izrazio nadu da će infrastruktura srpskog fudbala u buduće biti dovedena u ravan sa onom u zemljama zapadne Evrope.

"Veoma sam srećan zbog dolaska u impresivno zdanje kakav je Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije. Iskreno verujem da će Fudbalski savez Srbije imati uspeha u projektu sređivanja fudbalske infrastrukture i modernizovanja stadiona širom zemlje" rekao je ambasador SAD.

Gospodin Kirbi se osvrnuo i na kvalitet koji naša "A" selekcija poseduje istakavši da bi drage volje prisustvovao prijateljskom meču sa reprezentacijom zemlje u kojoj je rođen.

"Srbija ima odličan tim, koji je napravio veliki napredak i bilo bi dobro ako bi se u bliskoj budućnosti uklopili programi prijateljskih utakmica i kako bi meč odigrale selekcije SAD i Srbije" istakao je Kirbi.

Tom prilikom predsednik FSS Tomislav Karadžić zahvalio se ambasadoru SAD na poseti i poručio da bi bio jako srećan ukoliko bi Majkl Kirbi pritekao "Srpskoj kući fudbala" u pomoć kada je poboljšanje infrastrukture u pitanju.

"Gospodin Kirbi nam je učinio veliku čast posetom sportskom centru i prilici da razgovaramo o stanju u fudbalskoj organizaciji. Jedan od problema s kojima smo se susreli je izgradnja Nacionalnog stadiona. Nastavljamo da tražimo odgovore na neka pitanja, kad će prestati nasilje i rasizam na našim stadionim,a kad će na tribine dolaziti porodice sa decom" kazao je Karadžić i dodao,

"Bilo je i drugih, interesantnih pitanja, a posebno je bilo zanimljivo čuti iskustva ambasadora koje je stekao igrajući fudbal i što se njegove kćerke bave fudbalom. Očekujem, posle ove posete, da nam ambasador Kirbi pomogne u našim planovima i nastojanjima da popravimo infrastrukturu" zaključio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Vreme bi trebalo da pokaže hoće li FSS imati ikakve koristi od posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država SC u Staroj Pazovi.

Ne propustite