Tomašević: ''Frapiran sam količinom mržnje! Kuda ovo vodi?''

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.04.2013.
11:37
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević izrazio je ogorčenje skandaloznim događajem na finalnoj utakmici juniorske lige između košarkaša Partizana i Crvene zvezde.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Podsetimo, zbog opšte tuče na parketu igrača obe ekipe, meč je prekinut u drugoj četvrtini, a pobednikom je na kraju proglašen Partizan.

Umesto da ovaj duel Zvezdinih i Partizanovih budućih asova bude kruna sezone, dogodilo se ono što niko nije želeo, ali što ne može baš ni da iznenadi, ako se imaju u vidu sve tenzije između ''večitih rivala'' koje su se očigledno prenele i na mlađe kategorije.

Povodom ovog skandala, potpredsednik KSS zadužen za takmičenja Dejan Tomašević je upitao kuda vodi sva ova mržnja između crno i crveno-blih i poručio da se veliki sportisti i pravi šampioni ne mogu ponašati na takav način.

''Blago rečeno, smo svi šokirani dešavanjima na finalnoj utakmici koja je trebalo da bude praznik košarke. Postojali su svi preduslovi za tako nešto, dvorana u Čačku je bila puna, napravljena je sjajna atmosfera, a za titulu su se borile dve odlične ekipe.

Ali, sve je u jednom trenu palo u vodu. Ja sam frapiran količinom mržnje koja se mogla videti na terenu i zato se pitam kuda sve ovo vodi...

Očigledno je da je neko napravio 'grešku u koracima' prilikom vaspitanja ove dece. Nema dileme da je svako od njih veoma talentovan, ali pravi sportisti, budući šampioni, moraju da znaju da se nikad ne smeju ponašati na ovakav način'',
izjavio je Tomašević, a prenosi zvanični sajt KSS.

Ne propustite