Tomić prekinuo monotoniju u Kuli

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.03.2012.
16:21
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana savladali su danas u Kuli domaću ekipu Hajduka rezultatom 2:0, a oba gola za crno-bele postigao je Nemanja Tomić. U slaboj predstavi, bez mnogo prilika, crno-beli su poveli u 33. minutu iz penala. Od tog trenutka domaći ostaju bez iskl

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle poraza u derbiju na Marakani, fudbaleri Partizana danas su postigli dva gola, savladali Kuljane sa 2:0, ali igrom nisu oduševili svoje navijače.

Domaći su već pripretili posle tri minuta igre, ali posle kornera nije bilo veće opasnosti po gol Stojkovića.    

Dva minuta kasnije dobar prodor Pauljevića po desnoj strani, pokušao je da uposli jednog od svojih saigrača, ali se on našao u ofsajdu na ivici kaznenog prostora Partizana.

Kuljani definitivno opasniji u prvih desetak minuta, iako još uvek nema pravih prilika za gol.

U 15. minutu Aksentijević je na drugoj strani imao dobar prodor, ali centaršut nije bio na željenom nivou. Pet minuta kasnije Babović je izveo slobodan udarac, lopta se odbila do živog zida do Kamare koji je loše reagovao.

Partizan je pojačao pritisak, izveli su crno-beli tri uzastopna kornera, ali nema pravih prilika.

I, na isteku prvih pola sata igre, Partizan dolazi u vođstvo golom Tomića iz jedanaesterca - 0:1.

Naime, Babović je poslao loptu u kazneni prostor ka Markoviću, ovaj je propustio ka Eduardu koji je oboren u duelu sa Vasiljevićem. Epilog - penal za Partizan, uz isključenje fudbalera Hajduka.

Protestovali su domaći, ali naravno, ništa nisu mogli da promene, crno-beli imaju gol više i igrača više.

Tražili su crno-beli još jedan penal nekoliko minuta kasnije, zbog igranja rukom jednog od domaćih igrača, ali ovoga puta se sudija nije oglasio.

Do kraja prvog poluvremena Tomić je imao solidan pokušaj sa oko 25 metara iz slobodnog udarca, ali je golman Perić dobro intervenisao.

Početak drugog poluvremena nije doneo ništa zanimljiviji meč u odnosu na prvih 45 minuta. Partizan ima inicijativu, ali crno-beli ne deluju previše opasno u ovim trenucima. Domaći se dobro brane sa igračem manje.

Partizan kao da se zadovoljio minimalnim vođstvom, napada, ali bez pretaranog žara. Na drugoj strani Sabo je izvršio već dve izmene, ali brojčano slabiji, Kuljani za sada ne uspevaju da ozbiljnije ugroze gol gostiju.

Monotoniju će pokušati da prekine Lamin Dijara, koji dobija priliku umesto Markovića u 78. minutu. Navijači Partizana mu pružaju podršku posle promašaja u derbiju  na Marakani.

Samo minut kasnije Kuljani umalo da kazne neopreznost Kamare ispred šesnaesterca crno-belih. Ipak, od svega, samo korner.  

Grant je do kraja meča izvršio još dve izmene. Ušli su Saša Marković i Vukić, van terena su Babović i Eduardo.

I tek što je ušao Vukić, video se rezultat - 0:2, strelac je ponovo Tomić.

Odlično je, iz prve, iskusni vezista Partizana uposlio mlađeg saigrača, koji je iskosa sa desne strane preciznim udarcem zatresao mrežu domaćih i otklonio sve dileme oko pobednika.

Hajduk: Perić, Pauljević, Mujdragić, Vasiljević, Fejsa, Maksimović, Čovilo, Novković, Bubalo, Hadžibulić, Veselinović.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Rnić, Ivanov, Stanković, Kamara, Tomić, Smiljanić, Babović (S.Marković od 82.), L.Marković (Dijara od 78.), Eduardo.

Ne propustite