Toni Nadal: "Đoković teži rival od Federera"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.04.2014.
17:57
Izvor: Sportske.net

Trener prvog tenisera sveta izjavio je, analizirajući ovosezonske rezultate Rafaela Nadala, da je Špancu mnogo teže da se prilagodi igri Novaka Đokovića i da je zbog toga Srbine teži protivnik nego Rodžer Federer.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Prva trećina teniske sezone završena je Mastersom u Majamiju ali ono pravo tek sledi, dolaskom najboljih igrača na tlo Starog kontinenta.

Početak sezone protekao je u znaku Novaka Đokovića koji je slavio na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, dok je Stanislas Vavrinka poneo zvanje najboljeg na prvom Grend Slemu sezone.

Rafa Nadal igrao je u finalu Australijan Opena i Mastersa u Majamiju, dok je u Indijan Velsu eliminisan u trećem kolu.

Trener najboljeg tenisera sveta, Toni Nadal, objasnio je kako Rafa lakše ulazi u duele sa Rodžerom Federerom, te da mu stil kojim Novak Đoković igra nimalo ne leži.

"Đoković je mnogo teži protivnik od Rodžera Federera. Nije lako sa Novakom. Pogledajte samo statistiku dosadašnjih okršaja. Teško je reći da je Novak bolji od Rodžera, jer je on najbolji, ali Rafa se lakše prilagodi Rodžerovoj igri" objasnio je Nadal.

Španac je do sada sa Rodžerom Federerom odigrao 33 međusobna duela i dobio čak 23. Sa druge strane, Novak i Rafa sastajali su se 40 puta do sada, a Đoković ima 18 pobeda, samo četiri manje od prvog tenisera sveta.

"Kada igramo protiv Đokovića, odmah znamo da će biti dug, iscrpljujuć i neizvestan meč. Ako ne igrate na vrhunskom nivou dva ili tri sata konstantno, vi ćete izgubiti" istakao je Toni Nadal.

Kako je već rečeno, na ATP Turu slede mečevi na turnirima u Evropi, od kojih prvi u Monte Karlu, gde Đoković brani 1000 poena osvojenih pobedom nad Rafom Nadalom u prošlosezonskom finalu.

Posle tog turnira Španac će se naći pod pritiskom jer na većini turnira brani maksimalan broj bodova što će biti šansa za Đokovića da ga sustigne na ATP rang listi.

Ne propustite