TOP 16 - Partizan zna imena rivala, kakve su mu šanse?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.12.2013.
23:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana izborili su se za plasman u TOP 16 fazu Evrolige a poznata su i imena rivala sa kojima će se crno-beli boriti za četvrtfinale. Kako vi ocenjujete šanse crno-belih u narednoj rundi?

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Posle sedam odigranih utakmica u grupnoj fazi takmičenja Partizan je imao samo jedan trijumf i veći do sportske javnosti smatrao je da crno-beli nemaju šanse da se plasiraju u TOP 16 fazu Evrolige.

Pred izabranicima Duška Vujoševića bila je (ne)moguća misija koju su crno-beli uspeli da obave i nađu se među 16 najboljih timova Evrope u situaciji kada su sve šanse bile okrenute protiv njih.

Večerašnji trijumf Fenerbahčea nad Nanterom omogućio je Partizanu da sa tri pobede iz deset utakmica odu dalje a u TOP 16 fazi igraće u grupi "F".

Tamo će se naći u društvu velikana evropske košarke među kojima su:

1. Real Madrid (prvoplasirani iz grupe "B")
2. Makabi Tel Aviv (prvoplasirani iz grupe "D")
3. CSKA (drugolasirani it grupe "A")
4. Galatasaraj (drugoplasirani iz grupe "C")
5. Žalgiris (trećeplasirani iz grupe "B")
6. Bajern Minhen (četvrtoplasirani iz grupe "C")
7. Trećeplasirana ekipa iz grupe "D" (Lokomotiva Kuban ili PAO)

Poslednji protivnik Partizana biće Lokomotiva Kuban ili Panatinaikos. Ukoliko Lokomotiva dobije Laboral Kuću Partizanu u grupu dolazi Panatinaikos. U suprtonom, crno-belima će na megdan ekipa iz Krasnodara.

Imajući u vidu dosadašnje rezultate pomenutih timova realno je da je Partizan kadar da se bori sa timovima kakvi su Bajern Minhen, Žalgiris i Galatasaraj dok su ostali u prednosti.

Ipak, i do sada smo bili svedoci da David ume da nadjača Golijata pa nema sumnje da će u prepunoj "Areni" Partizan svakome biti tvrd orah i potencijalna "mina".

U dalji tok takmičenja plasiraće se po četiri prvolasirane ekipe a TOP 16 faza počinje 2. januara i traje do 11. aprila.

Kakvo je vaše mišljenje, ima li šanse da Partizan gledamo u eliminacionoj rundi takmičenja i borbi za fajnal-for?

Ne propustite