Transparentni crveno-beli...

Autor: Beta Beta
petak 28.12.2012.
14:32
Izvor: Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je danas da je od državnih preduzeća i institucija u poslednjih 12 godina dobio ukupno 4.301.272 evra, što je 15,48 odsto od ukupnih prihoda.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Taj podatak novinarima je na Malom Kalemegdanu izneo predsednik Zvezde Nebojša Čović, koji je rekao da udeo države mora da bude veći.

"Udeo države mora da bude veći, bili bismo zadovoljni kada bi to bilo između 20 i 25 odsto ukupnog budžeta. Znam da je teška situacija i kriza, ali ja nisam da bilo ko sipa pare, a mi da se ponašamo kao da smo Alajbegova slama. Ima primera u srpskom sportu da su unošene pare u neke organizacije, a nije bilo rezultata. Mi to nećemo", rekao je Čović.

On je kazao da je Zvezdi ostalo tačno 336.322,55 evra duga i dodao da bi voleo da se to što pre reši kako bi se videlo da li klub može da ima višak, a ne manjak.

"Košarkaški klub Crvena zvezda nema dug za period od 12. avgusta 2011. godine pa na ovamo. Dugovi koje smo nasledili bili su 15 i po miliona evra, a ovo što je ostalo biće izmireno u predvidjenim rokovima. Nije velika suma, ali ne volim ni tih 300 hiljada i žurim da to što pre sredim", kazao je on.

Čović je istakao da privatizacija košarkaškog kluba Crvena zvezda ne dolazi u obzir jer građani moraju da budu većinski vlasnik.

"Privatizacija ne dolazi u obzir i ako bude tih naznaka biće jasno prenete. Zvezda ne zaslužuje da bude privatizovana, reorganizacija može, ali gradjani moraju da budu većinski vlasnik i mora se doći do tranparentnih saznanja kako se upravlja Crvenom zvezdom", istakao je Čović.

Kako je rečeno, Zvezda će ponovo imati jednu adresu kada se završi plan reorganizacije u skladu sa zakonom, ali Čović nije mogao da kaže kada će to tačno biti.

Ne propustite