Treći meč i treći poraz!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 28.01.2013.
15:54
Izvor: Sportske.net

Iako rezultat na pripremnim utakmicama nije u prvom planu, činjenica da je Partizan zabeležio i treći poraz u Antaliji dovoljan je razlog za brigu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Treći kontrolni meč na pripremama u Turskoj Partizan je odigrao protiv Pohang Stilersa, ekipe iz Južne Koreje koja je srpskom šampionu nanela i treći poraz u Antaliji.

Partizan je na megdan timu iz Južne Koreje nastupio u sledećem sastavu:

Stojković, Miljković, Lazevski (Aškovski od 46′), Ivanov, Pauljević, Ilić, Smiljanić, Jojić (Pantić od 53′), Leo (Andrija Živković od 63′), Saša Marković (Ninković od 46′), Šćepović (Mitrović od 63′).

Iako početak meča nije obećavao novi poražavajući ishod, crno-beli su nakon Ciriha i Sevastopolja doživeli i novi poraz.

Meč je već u šestom minutu pogotkom otvorio Šćepović koji je sa nešto manje od 18 metara odličnim udarcem savlada protivničkog golmana.

Nakon ranog vođstva Partizana, Stilersi preuzimaju terensku inicijativu, dok je Partizan u nekoliko navrata pokušavao brzim kontrama da iznenadi protivnika.

Najagilniji u tim trenucima bili su Mujul sa jedne strane, koji je imao odličnu priliku da savlada Stojkovića, kao i Pauljević koji je oprobao svoj šut u 33. minutu utakmice.

Mogao je Partizan da stigne do novog gola, ponovo je u prilici bio Marko Šćepović, ali nije uspeo da uveća prednost.

I onda, pred sam kraj prvog dela igre, preokret.

U 42. minutu Stilersi postižu pogodak preko Sunghoa, koji je dobio dugačku loptu na nekih deset metara od gola, primio je na grudi i onda je zakucao u mrežu Stojkovića.

Četiri minuta kasnije, poslednja akcija u prvom delu igre i novi gol Stilersa. Agilni Mujul je pobegao odbrani na dugačku loptu, sa nekih desetak metara bio je smiren u završnici, lopta je plasirana u ugao Stojkovićevog gola.

Crno-beli su drugo poluvreme započeli žustrije, uspeli su da težište igre prebace na protivničku polovinu.

Bilo je šansi na obe strane, pokušavao je Jojić, kasnije i Leo, na drugoj strani ponovo se isticao Mujul.

U drugom delu situacija se promenila, Partizan je bio taj koji ima loptu u posedu dok Stilersi igraju na kontranapade.

U 80. minutu agilni Mujul dobija crveni karton zbog grubog starta nad Ninkovićem koji je nekoliko minuta pre toga imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca.

U samoj završnici meča, novi udarac za Partizan, tim iz Koreje osigurava pobedu i preko Čua Čanča, zadaje novi uarac Partizanu za treći poraz na pripremama u Antaliji.

Krajnji rezultat meča, Partizan – Pohang Stilers 1:3.


Ne propustite