Trener Rubina hvali Partizanov napredak

Autor: Beta Beta
sreda 03.10.2012.
21:42
Izvor: Beta

Uoči sutrašnjeg duela sa šampionom Srbije, trener ruskog Rubina Kurban Berdijev izneo je niz pohvala na račun crno-belih, naglašavajući da njegov tim ne sme da potceni Beograđane.

zimbio.com
zimbio.com

Povezane vesti

Trener ruskog Rubina Kurban Berdijev rekao je danas da njegovu ekipu u drugom kolu Grupe H Lige Evropa čeka izuzetno teška utakmica protiv Partizana, za koji je ocenio da je jedan od najambicioznijih timova na kontinentu.

"Biće izuzetno teška utakmica za nas. Ako pogledate Partizan, oni su jedna od najambicioznijih ekipa u Evropi. Naš cilj je svakako da prođemo grupu, ali smo trenutno koncentrisani samo na predstojeću utakmicu sa Partizanom", rekao je Berdijev na konferenciji za novinare u Kazanju.

Berdijev je kazao da fudbaleri Rubina ne smeju da potcene crno-bele, za koje je ocenio da su mnogo napredovali i približili se evropskom nivou.

"Partizan ne smemo da potcenimo. To je ekipa koja u svom sastavu ima mnogo ambicioznih mladih igrača, koji su odlično fizički spremni. To je redak slučaj kada možemo reći da je došlo do ozbiljnog napretka, odnosno približavanja evropskom nivou", kazao je on.

Trener kluba iz Kazanja je kazao da se u njegov tim posle povrede vraća argentinski levi bek Kristijan Ansaldi i da je ekipa fizički i psihički spremna.

"Fizički i psihički smo spremni za utakmicu. Ne znam još ko će igrati, postavu obično odredim dva-tri sata pred početak utakmice. Ansaldi će konkurisati za postavu", rekao je Berdijev.

Na pitanje novinara da li misli da je Partizan ekipa koja mnogo bolje igra kod kuće nego na strani, Berdijev je kazao da "ne misli da je to tako", pošto su crno-beli "dominirali na gostovanju Vojvodini" u poslednjoj utakmici u Super ligi Srbije.

Rubin je u prvom kolu Grupe H Lige Evropa odigrao nerešeno 2:2 sa Interom u Milanu, dok je Partizan kod kuće odigrao bez golova sa Nefčijem iz Bakua.

Utakmica drugog kola izmedju Rubina i Partizana igraće se sutra u 18.00 na Centralnom stadionu u Kazanju koji ima kapacitet 28.500 mesta.

Ne propustite