Tribine ne posustaju, na terenu tanko...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.03.2012.
09:22
Izvor: Sportske.net

Vanredno kolo zahvaljujući "Delijama" i Pazarcima ponovo nudi velike brojeve kada je u pitanju poseta. Mnogo ljudi za malo dobrog fudbala...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Poseta je svakako svetla strana srpskog fudbala ovog proleća, na "Marakani" ponovo više od 40 000 vernika i oni su i najveći dobitnici ove fudbalske srede.

Gledali su bolji fudbal nego pre desetak dana na premijeri protiv Spartaka.

Oko 8000 Pazaraca je razočarano otišlo kućama, Vojvodina je odnela bodove, a "Plavi" su ostali u zoni ispadanja, doduše uz saznanje da ni rivali nisu pobedili, pa je na dnu sve ostalo isto.

Meču su prethodili topovski udari, nije izostalo ni prepucavanje, Srbija je malo umorna od loših stvari, pa smo sada došli u paradoksalnu situaciju da nas ništa ne iznenađuje...

Na "Karaburmi" poseta slaba, ni Partizan nije uspeo da privuče veliki broj navijača, crno - beli su odneli bodove, "Romantičari" upiru prstom u sudiju, fudbal nije bio na nivou derbija kola. No, šampion je ostvario cilj, za utisak, kažu, ima vremena.

Radnički je surov na "Čika Dači", u Kragujevcu je pao Javor koji nije privukao uobičajeno veliki broj svedoka, ali "Đavoli" nisu marili. Sa Spalevićem svaka stvar izgleda dostižno, pa i Evropa. Kragujevčani su se učvrstili na četvrtom mestu, a kada se osvrnu, vide Jagodinu.

Ovaj tim je jesenas možda bio rebus, sada je konstanta. Oni pobeđuju na strani u seriji, izgubili su jednom, u drugom kolu, i nikada više. Lako su preslišali Kuljane i iskočili na petu poziciju, ambicije su i veće, a na pravom ispitu biće u Humskoj, narednog vikenda.

Spartak je u Lučanima stigao samo do boda, Sloboda izgubila od Rada, Subotičani i Užičani trokiraju na startu proleća i evropske ambicije sada već počinju da liče na promašeno nadanje.

Borac je nakon dve startne pobede pao protiv direktnog rivala, ovo je bolno prizemljenje i znak da će strepeti čitavog proleća. BSK je pobedio u pravom trenutku i sad sa malo više optimizma gledaju ka nastavku sezone.

Za vikend će, kako rekosmo, strašna Jagodina u Humsku, a Zvezda na kratko putovanje preko reke, u Borču. Vojvodina mora mnogo bolje nego protiv Metalca pred svojim navijačima, a iako Sloboda ne pobeđuje, opomena je bod koji su uzeli Partizanu.

U Smederevu će se igrati nekada veliki derbi između "Oklopnika" i "Đavola",  Javor traži važne bodove protiv gotovo otpisanog Metalca. Pazarci putuju na sever, u Suboticu a videćemo i mali beogradski derbi između Rada i OFK Beograda.

S ozbirom na parove, poseta će biti mnogo manja nego juče, a da li ćemo gledati bolji fudbal?

Ne propustite