''Trijumf generacije'' pred sjajnim Kruševljanima

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.09.2012.
23:24
Izvor: Beta

Mlada reprezentacija Srbije večeras je u Kruševcu ubedljivom pobedom nad Makedonijom izborila plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, a posle meča selektor Janković je pohvalio svoje igrače za nastupe tokom čitavog toka kvalifikacija, ne samo u večerašnjem

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je posle pobede nad Makedonijom i plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo da njegova ekipa s nestrpljenjem očekuje žreb i dodao da je ovo trijumf generacije.

"Zadovoljan sam posle svega. Ovo nije pobeda u jednoj utakmici, već trijumf jedne generacije i potvrda da smo gotovo dve godine dobro radili. Naravno, okrećemo se već baražu, odnosno s nestrpljenjem očekujemo ishod žreba", rekao je Janković posle utakmice poslednjeg kola Grupe četiri kvalifikacija u kojoj je Srbija ubedljivo pobedila protivnika sa 5:1.

Utakmica je odigrana u Kruševcu pred oko osam hiljada ljudi, a kapiten mlade reprezentacije Srbije Slobodan Medojević istakao je da je bilo milina igrati u tom ambijentu.

"Ovo je ubedljivo najbolji ambijent u kojem smo igrali u Srbiji. Svaka čast navijačima, bila je milina igrati pred njima", istakao je Medojević.

Strelac prvog pogotka na utakmici, napadač Crvene zvezde Ognjen Mudrinski kazao je da je srećan zbog gola, ali da je bitnije da su se svi u timu radovali.

"Uvek sam naravno srećan kada postižem golove, ali je ovo ipak dan kada smo radosni svi u reprezentaciji. Posebno smo ponosni jer je osvojeno prvo mesto u grupi i obezbeđen povlašćen položaj na žrebu", kazao je Mudrinski.

Dvostruki strelac protiv Makedonije Miloš Jojić rekao je da se nada da će njegov tim biti uspešan u baražu i da će se palsirati na Evropsko prvenstvo koje se održava u Izraelu sledeće godine.

"Ovo mi je četvrta utakmica u mladoj reprezentaciji i prvi golovi. Možete da zamislite koliko sam srećan zbog svega. Nadam se da ćemo biti uspešni u baražu i da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu u Izraelu", rekao je Jojić.

Žreb za baraž zakazan je za petak, 14. septembra u Nionu.

Ne propustite