Trka se nastavlja - "Davljenici" na meniju

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.05.2014.
13:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde nastavljaju borbu za titulu duelima sa ekipama koje se bore za opstanak i koji bi mogli nehotice da reše pitanje šampiona ili da trku učine još interesantnijom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Međusobni duel Partizana i Crvene zvezde nije odlučio osvajača titule usled trijumfa crno-belih, zbog čega predstojeća četiri kola u JSL donose nastavak borbe.

"Večite" u okviru 27. kola Jelen Superlige očekuju okršaji sa ekipama koje se bore za opstanak i koje bi lako mogle da "pomrse koce" Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Lider na tabeli u praksi ima tri boda prednosti od Partizana ali je prednost u međusobnim duelima ono što crveno-belima daje za pravo da izgube još jednu utakmicu a da na kraju ipak budu šampioni.

Partizan posle pobede u "večitom" derbiju odlazi na gostovanje Donjem Sremu. Kao i duel sa Crvenom zvezdom, Pećinčani duel sa Partizanom igraju na neutralnom terenu u Novom Sadu.

Donji Srem je u prethodnoj sezoni savladao Partizan na "Karađorđu" a u tekućoj sezoni imao je prednost od 0:2 u Humskoj da bi na kraju kapitulirao i bio poražen rezultatom 3:2.

Jasno je da se radi o neugodnom rivalu koji će danas pokušati da uveća svoje šanse za opstanak u ligi pobedom ili remijem u duelu sa favorizovanim protivnikom.

Marko Nikolić ima na raspolaganju sve fudbalere a u tim se posle odrađene suspenzije vratio i kapiten Saša Ilić. Crno-beli svoj meč igraju od 17 časova a pobedom bi sigurno povećali pritisak na Crvenu zvezdu koja na teren izlazi od 19 časova i 30 minuta.

Milijas

Crveno-beli u svoj večerašnji susret sa Radom ulaze posle poraza u "večitom" derbiju, ali su fudbaleri tokom sedmice u glas tvrdili da ih prekid pobedonosne serije i propuštena "meč lopta" u borbi za trofej neće pokolebati.

Zvezda dočekuje "Građevinare" koji se trenutno nalaze na 14. poziciji na tabeli i samo bod ih deli od ponora.

Uvod u večerašnji meč napravljen je posle jučerašnjeg treninga kada su se navijači Crvene zvezde okupili na parkingu ispred svlačionica stadiona "Marakana" kako bi podržali ekipu uoči duela sa Radom.

Stojanovićev tim je u prvom delu sezone teško izašao na kraj sa "Građevinarima" pa nema sumnje da će i večeras pritisak biti na plećima fudbalera Crvene zvezde.

Trener Crvene zvezde ne može da računa na Abiolu Daudu čije bi mesto u timu trebalo da pripadne Filipu Kasalici ili Đorđu Rakiću, a pod znakom pitanja je i nastup Nenada Milijaša.

Utakmica na stadionu Crvene zvezde igra se u 19 časova i 30 minuta.

Šta očekujete od današnjih utakmica u Novom Sadu i Beogradu?

Ne propustite