Trka se nastavlja, pobedio i Partizan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.04.2014.
20:00
Izvor: Sportske.net

Posle Zvezdinog trijumfa u Novom Pazaru, Partizan je ponovo bio pod velikim psihološkim pritiskom zbog imperativa pobede nad Jagodinom, ali crno-beli nisu dozvolili kiks, upisali su nova tri boda i nastavili trku za titulu, koja će, po svemu sudeći, biti

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako oslabljeni neigranjem povređenih Lukača i Lazovića, fudbaleri Partizana ostvarili su cilj u večerašnjem susretu sa Jagodinom u Humskoj.

Crno-beli su slavili rezultatom 2:0, pa su i posle 24. kola Superlige na ''minus tri'' u odnosu na Zvezdu.

Prvo poluvreme Partizan nije odigrao kako ume. Imali su domaći inicijativu, ali ona nije davala željeni rezultat. Gosti iz Jagodine su se umešno branili, vrebajući priliku da iz kontranapada ugroze gol Živka Živkovića.

Crno-beli su pokušavali preko Živkovića u par navrata, dva puta je pokušao i Drinčić iz daljine, ali nije bilo većeg posla za golmana Đuričića.

I tek u finišu prvog poluvremena prva prava prilika za Partizan, koja, međutim, nije iskorišćena. Idealno je Saša Ilić uposlio usamljenog Sašu Markovića u kaznenom prostotru Jagodine, ali vezista crno-belih šalje loptu - pored gola!

Ostalo je 0:0 na ulasku u drugo poluvreme, imala je Jagodina posle pet minuta igre u nastavku opasnu kontru preko Šušnjara, ali je Živković odbranio njegov šut sa dvadesetak metara.

A onda, u 54. minutu Partizan konačno dolazi u vođstvo! Luka je probio po desnoj strani, centrirao ka Škuletiću, ovaj je samo okrznuo loptu koja dolazi do Saše Ilića i kapiten Partizana iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 1:0!

Nisu se crno-beli zadovoljili minimalnim vođstvom, nastavili su sa napadima, a veliku priliku propustio je Škuletić, kada je izbio sam ispred Đuričića, ali traljavo šutirao.

Ipak, iskusni napadač se iskupio za taj promašaj u 78. minutu, kada je posle odličnog centaršuta Vulićevića sa desne strane, glavom poslao loptu u mrežu - 2:0, nova pobeda Partizana.

Golove pogledjte OVDE.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Volkov, Trajković, Stanković, Drinčić, Marković, Luka, A. Živković, Ilić (Malbašić od 86.), Škuletić (Kojić od 89.).

Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović, Cvetković, Đurić, Lepović (Jakimovski od 67.), Mitošević, Pešić, Martinović (Šušnjar od 67.).

Ne propustite