Troicki za "Sportske": "Valjda će me krenuti..."

Autor: Boris Jovanović
utorak 22.05.2012.
21:45
Izvor: Sportske.net, Dragan Zebić

Viktor ispao iz top 30, ali kaže da igra sve bolje i očekuje povratak na pozicije iz 2011. godine. U prva kola napravio dve pobede, najava lepših vesti sa Rolan Garosa na kome je dobro igrao prošle godine, ali i propustio veliku šansu da se domogne top 10

Nedeljka Zebić
Nedeljka Zebić

Povezane vesti

Viktor Troicki nije bio na očekivanom nivou u dosadašnjem toku sezone, nikako da uđe u formu, što je rezultiralo ispadanje iz top 20, od ponedeljka je na 31. mestu liste. Jasno, nije zadovoljan.

"Iskreno, mogu mnogo bolje. Prošle godine sam postizao mnogo bolje rezultate. Spreman sam i nadam se da će sada rezultati krenuti", kaže naš treći reket koji nastupa za Srbiju na Svetskom kupu u Dizeldorfu, gde je i našao vremena da odgovori na par naših pitanja.

Ono što je dobra vest je da Troicki brani manje poena u nastavku sezone. Par dobrih rezultata i mogao bi da se vrati na nekadašnje pozicije. Oseća li poboljšanje u igri?

"Na treningu izgleda sve super, igram dobro, međutim na mečevima se dešavaju padovi. Nekako sam stegnut, u ključnim trenucima gubim samopouzdanje. Ipak, ide na bolje i trudim se da to ispravim što pre".

Viktor je prošlog proleća bio nadomak deset najboljih na svetu. Izgubio je od Mareja u onom čuvenom meču na Rolan Garosu, da je dobio imao bi šansu protiv Čele da pobedom stigne u polufinale i top 10. Razmišlja li ponekad o tome.

"Razmišljam, naravno da mi je krivo zbog toga i znam da sam propustio veliku šansu. Međutim, video sam da mogu da igram dobro".

Ciljevi do kraja 2012.?

"Prvi cilj je da igram bolje, da se vratim u onu formu kad sam bio 12. na svetu. Trebalo bi da se vratim  u top 20. posle ću da postavljam više ciljeve".

Ima li običaj da preispituje sebe, da vrti poraz u glavi, kako izbegava negativne stvari?

"Naravno u teškoj fazi ima negativnih misli, pogotovo kada se ne osećam baš najbolje na terenu, ali mislim na sledeći poen".

Narednog ponedeljka počinje Rolan Garos. Lošiji rejting znači i jače rivale na startu. Obično kažu da je potrebna pobeda protiv nekog jakog da bi stvari krenule?

"Nosilac sam, što znači da ću u prva dva koloa igrati sa nekim ko je slabiji rangiran od mene, a posle videćemo šta će se desiti. Igrao sam dobro tamo zadnje godine i to mi donosi određeno samopouzdanje", dodao je Troicki koji je startovao pobedom protiv Dodiga, a zatim je u duelu sa Rusima savladao i Tursunova.

Ne propustite