Troicki za vođstvo Srbije protiv Nemaca

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.05.2012.
15:18
Izvor: Sportske.net

U prvom meču polufinalnog okršaja Srbije i Nemačke na Svetskom kupu u Dizeldorfu Viktor Troicki savladao je Florijana Majera i doneo prednost našoj selekciji.

Nedeljka Zebić
Nedeljka Zebić

Povezane vesti

Nakon pobede Viktora Troickog nad Florijanom Majerom Srbija je bliža finalu Svetskog kupa u Dizeldorfu nego što je to Nemačka.

Iako Nemac ima prednost u međusobnim duelima sa Viktorom to nije smetalo našem teniseru da trijumfuje ubedljivim rezultatom 2:0 (7:5, 6:3).

Meč je trajao sat i po vremena a veća neizvesnost viđena je u prvom setu dok je u drugom Troicki bio evidentno raspoloženiji za igru.

Statistički podaci dovoljno govore da je Viktor bio dominantinji na ovom meču pošto je ima čak 10 asova, 27 direktnih poena i 87 procenata ubačenih prvih servisa.

Nemac je uspeo da spasi čak četiri meč lopte u drugom setu ali je na kraju Viktor ipak uspeo da dobije duel i dovede Srbiju u prednost.

U slučaju da Janko Tipsarević savlada Filipa Kolšrajbera Srbija će obezbediti plasman u finale Svetskog kupa. U suprotnom, pobednika će odlučiti dubl meč.

Ne propustite