Tromso - Partizan (uživo)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.08.2012.
18:18
Izvor: Sportske.net

Kraj meča u Norveškoj, golom Mitrovića Partizan smanjio na 3:2! Stefan Šćepović i Lazar Marković propustili idealne prilike za povoljniji rezultat šampiona Srbije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Po prohladnom vremenu, pred nešto više od 7.000 gledalaca, domaći od početka pokušavaju da nametnu svoj ritam. Imali su već u prvom napadu jedan opasan prodor po levoj strani, ali je Ivanov uspeo da interveniše ispred Stojkovića.

Nešto kasnije, ponovo su Norvežani agresivni na levoj strani, oduzeli su loptu fudbalerima Partizana, a zatim iznudili korner, koji im nije doneo rezultat.

U šestom minutu domaći pokušavaju po dresnoj strani, golman Stojković nepotrebno i nespretno istrčava na ivicu kaznenog prostora, pokušali su domaći tu situaciju da iskoriste, ali je Miljković na kraju sprečio vođstvo norveškog tima.

Tromso mnogo opasniji u uvodnim minutima, nova prilika u osmom minutu, posle duge lopte upućene ka Ondrašeku, ali on je na kraju pogrešio u pokušaju da je vrati ka Prijoviću.

Konačno, tek u 18. minutu Lazar Marković je uspeo da se probije u kazneni prostor domaćih i iznudi korner, koji crno-beli nisu uspeli da pretvore u nešto ozbiljnije.

Za sada, fudbaleri Partizana deluju nekako rezervisano, bez čvrstine u duelima koje uglavnom gube, utisak je kao da čuvaju početni rezultat...

U 24. minutu novi opasan napad domaćih, crno-beli su se nekako odbranili, usledila je zatim kontra preko Lazara Markovića, koji nije uspeo da šutira, ali jeste Tomić, međutim nije bio precizan sa dvadesetak metara.

Na isteku prvih pola sata igre najizglednija akcija Partizana posle greške domaćih na sredini terena. Babović je krenuo ka kaznenom prostoru Tromsa, zatim na ivici šesnaesterca pokušao da uposli Tomića, ali to je učinio loše i jedan fudbaler domaćeg tima uspeo je da preseče put toj lopti...

I onda, u trenucima kad je izgledalo da inicijativa domaćih jenjava, domaći tim dolazi u vođstvo.

Akcija po desnoj strani, lopta stiže do Prijovića, na koga je odbrana crno-belih potpuno ''zaboravila'' i napadač Norvežana ovaj poklon ne propušta - poslao je loptu pod prečku, za vođstvo Tromsa od 1:0.

Tri minuta kasnije pripretio je Partizan preko Saše Markovića, kome je sa desne strane upućena duga lopta, ali vezista crno-belih nije uspeo da iskosa sa leve strane u padu pošalje loptu u okvir gola.

Ali, ono što je propustio tada, nije u 42. minutu, kada je bio najviši u skoku posle centaršuta Volkova sa leve strane i glavom smestio loptu u mrežu - 1:1!

U poslednjim trenucima prvog poluvremena ponovo konfuzija u kaznenom prostoru Partizana, Stojković slabo boksuje loptu, ali srećom Miljković uspeva da ispravi njegovu grešku i izbije loptu ispred svog gola...

I početkom drugog poluvremena Miljković je imao sličnu intervenciju, da bi minut kasnije i Lazar Marković prekinuo jednu opasnu akciju na ivici kaznenog prostora crno-belih.

U 55. minutu Mbođi je posle kornera bio najviši u skoku, uputio je opasan udarac, ali je Stojković ovog puta odlično interveniše.

A onda, samo minut kasnije, idealna prilika za Stefana Šćepovića! Potpuno sam je izbio fudbaler Partizana izašao ispred golmana Salmana, ali kao i u Larnaki protiv AEL-a, ''uspeva'' da se propisno obruka...

To je bilo sve što smo na ovom meču videli od Šćepovića, pošto ga je u 57. minutu zamenio mladi Mitrović.

Nekoliko minuta kasnije domaći pojačavaju pritisak. U 63. minutu novi kiks golmana Stojkovića, istrčavanje u prazno, ali ponovo Miljković uspeva da ''izvadi kestenje iz vatre''. Izbio je loptu ispred svog gola, ali minut kasnije novi opasan napad Tromsa, na kraju udarac sa ivice kaznenog prostora, ali zamalo iznad prečke...

U dva navrata je zatim Ivanov odlično intervenisao ispred svog kaznenog prostora, prekidajući nove opasne atake Norvežana.

U 75. minutu nova gužva pred golom Stojkovića, ali ponovo je Miljković bio sjajan. Po ko zna koji put spašava gol crno-belih.

Usledio je korner, a onda i gol - 2:1 za Tromso!

Strelac je Bjork, koji je bio najviši u skoku pred golom Stojkovića, koji ni ovog puta nije najbolje intervenisao.

A tek što je Vermezović uveo Sašu Ilića umesto Babovića, Stojković je ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Ponovo loša reakcija odbrane crno-belih kod prekida, Tromso vodi 3:1, Kara je strelac!

Dva minuta kasnije, crno-beli uspevaju da uzvrate preko mladog Mitrovića, koji je krunisao centaršut Lazara Markovića sa leve strane - 3:2!


Na ulasku u sam finiš meča, Lazar Marković se našao u situaciji u kojoj je bio Stefan Šćepović polovinom drugog poluvremena. Oči u oči sa golmanom Salmanom, koji, ni kriv ni dužan, izrasta u jednog od junaka pobede Tromsa...

Tromso: Salman, Kristijansen, Bjork, Kopinen, Cis, Anderesen, Mbođi, Jensen, Drage, Prijović, Ondrašek.

Partizan: Stojković – Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov – S. Marković, Kamara – Tomić, Babović (S. Ilić od 81.), L. Marković – S. Šćepović (Mitrović od 57.).

Ne propustite