Tumbaković: "Igrači moraju da znaju čiji dres nose!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 13.09.2012.
14:21
Izvor: Sportske.net, Sport

Neočekivani poraz od niželigaša Mačve itekako je razočarao sportskog direktora Partizana Ljubišu Tumbakovića koji je naročito nezadovoljan odnosom prema igri pojedinih fudbalera.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije zabeležio je poraz u prijateljskoj utakmici protiv Mačve koji sam po sebi ne smeta toliko, koliko smeta zalaganje fudbalera i igra koju su pružili pred mnogobrojnom publikom, željnom da vidi učesnika Lige Evrope.

Bez obzira na činjenicu da je Partizan igrao bez 11 reprezentativaca, poraz je poprilično uznemirio čelnike crno-belih, a svoje utiske o pomenutom meču je za „Sport“ izneo i sportski direktor kluba Ljubiša Tumbaković.

Neke naše fudbalere jednostano nisam mogao ni da prepoznam.“

Nisu pokazali ni promil onogoa što znaju i zbog čega uopšte i nose dres Partizana. Izgleda da pojedinci misle da su samim dolaskom u Partizan uradili mnogo toga u karijeri, ne shvatajući da imaju ogromnu obavezu kada obuku dres i ponesu grb.“, istakao je Tumbaković koji rezultat i poraz stavlja u drugi plan.

„Poraz i rezultat protiv Mačve nisu u prvom planu. Bitan je odnos prema igri. Red mora da se zna, svako ko nije spreman da odgovori obavezama Partizana i svako ko nije na očekivanom nivou, neće ni biti deo kluba!“, istakao je Tumbaković.

Inače, nakon poraza od Mačve, fudbalski klub Partizan je najavio preduzimanje mera kako bi se ovakvi slučajevi sprečili u budućnosti.

Naime, pošto je poraz došao od ekipe koja se takmiči u nižem rangu, on je okarakterisan kao nanošenje štete ugledu kluba, te će fudbaleri Partizana već danas potpisati saglasnost u aneksu ugovora na osnovu koga će u budućnosti biti novčano kažnjavani za poraze od nižerazrednih ekipa.

Sportski direktor kluba ističe da ovaj poraz ipak neće uticati na takmičarski deo, srpski šampion se već danas vraća svojim redovnim obavezama i pripremama za meč protiv Hajduka iz Kule koji se igra u subotu u Humskoj.

Ne propustite