Tumbaković ne zazire od Kiprana

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.07.2012.
22:58
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sportski direktor Partizana nije se složio sa jučerašnjim konstatacijama predsednika Đurića kako su crno-beli prošli loše na žrebu za treće kolo kvalifikacija za LŠ. Tumbaković je ubeđen da je protivnik po meri i da nema razloga da šampion Srbije strepi o

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Jučerašnjim žrebom odlučeno je da šampion Srbije u trećem kolu kvalifikacija za LŠ odmeri snage sa kiparskim šampionom.

Oba kluba najpre će morati da overe plasman u treće kolo ali će to biti stvar formalnosti ako se uzmu u obzir ubedljivi trijumfi Partizana i AEL-a u prvim mečevima drugog kola.

Iako je klub iz Humske znao da se opekne protiv mnogo lošijih rivala nego što je AEL, Ljubiša Tumbaković ubeđen je da ovoga puta ne treba zamenjivati teze i praviti sliku kako su Kiprani jako moćan protivnik koga je nemoguće savladati.

"AEL spada u red timova koji dolaskom bogatijeg sponzora stiče mogućnost pravljenja nove i ozbiljnije ekipe. Donedavno oni su bili sasvim prosečna ekipa, koja sada pojačana sa nekoliko kvalitetnih internacionalaca ima mnogo veće ambicije. Ipak, mi moramo da budemo okrenuti sebi, svom potencijalu i kvalitetu" istakao je sportski direktor Partizana.

Prema Tumbakovićevom mišljenju, odlazak na Kipar znatno je bolja solucija nego igrati na severu kontinenta protiv predstavnika baltičkih zemalja ili bivših članica SSSR-a.

"Smatram da smo i ovoga puta prošli sasvim korektno u žrebu. AEL nije nepremostiva prepreka i očekujem da u prvoj utakmici na Kipru ostvarimo rezultat koji bi bio po našoj meri pred revanš u Humskoj" konstatovao je Tumbaković.

"Bajke" o tome da su Kiprani ekipa koja u svojim redovima poseduje fudbalske magove iz Portugala i Brazila osporena je podatkom da je vrednost svih Partizanovih igrača na fudbalskom tržištu troduplo veća od kiparske "legije stranaca".

Na kraju krajeva, teren je jedino merilo, a do prvog meča trećeg kola na Kipru Partizan mora da odigra još jedan susret sa Valetom pa da nakon toga pokaže ko koliko vredi.

Ne propustite