Tune nisu ajkule? (20.00)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 29.08.2013.
13:02
Izvor: Sportske.net

Srpski šampion će u Švajcarskoj voditi borbu za spas evropske jeseni. Prednost iz prvog duela nije garant, crno-beli najavljuju napad na domaći Tun.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Pred Partizanom je utakmica sezone, meč koji će odlučiti o tome hoćemo li srpskog šampiona na jesen gledati u Evropi.

Nakon minimalne pobede u Humskoj, crno-beli su otputovali u Švajcarsku da obezbede plasman u grupnu fazu Lige Evrope i potvrde trijumf iz prvog meča.

Najavljena je napadačka igra, po 'kragujevačkom receptu', ipak Rašović je put Tuna poveo samo Mitrovića kao izrazitog napadača.

Mladi fudbaler će se danas oprostiti od crno-belog dresa, po mogućstvu golom.

„Ovo mi je oproštajna utakmica. Daću svoj maskimum, kao i uvek, i pokušaću da što opuštenije uđem u meč" poručio je Mitrović, koji očekuje težak meč.

„Sigurno da nas očekuje teška utakmica ali idemo tamo sa dobrim rezultatom koji nam daje velike šanse da prođemo dalje ukoliko prikažemo igru kao na prvom susretu" rekao je Mitrović.

Da će biti teško smatra i šef struke srpskog šampiona.

„Čeka nas veoma teška utakmica protiv protivnika čiji nam je mentalitet poznat. Oni će dati sve od sebe da anuliraju prednost što pre, ali naše želje su poznate. Igrači žele da urade nešto dobro i za sebe i za klub, da obezbede još najmanje šest utakmica i da najmanje do decembra budemo u Evropi", rekao je Rašović.

Minimalnih 1-0 iz prvog meča protiv Tuna daje nadu šampionu Srbije da može da izbori plasman u Ligu Evrope, a određene razloge za optimizam daju i ubedljiva pobeda nad kragujevačkim Radničkim proteklog vikenda kao nagoveštaj daljeg uspona forme, ali i povratak Vladimira Volkova u sastav posle odrađene suspenzije.

„Imamo dobar rezultat iz prve utakmice iako smo mogli i više. Posle jedne krize igara pobeda protiv Radničkog iz Kragujevca je došla u pravo vreme i pokazala nam put kojim treba da idemo. Na krilima te pobede idemo u Švajcarsku puni samopouzdanja i vere u sebe da možemo da se plasiramo u grupnu fazu LE" rekao je Volkov.

Hoće li crno-beli u svojoj nameri i upeti, saznaćemo od 20 sati.


Ne propustite