U Humskoj dvostruko slavlje...

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.04.2012.
20:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana savladali BSK sa 2:0 golovima Dijare i Vukića, i stekli dvanaest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu koja je remizirala na Karaburmi. To znači da je titula praktično osvojena, samo još bod crno-bele deli od slavlja. Uoči večeraš

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U Humskoj, Partizan je večeras u poslednjem susretu 26. kola Superlige slavio pobedu nad BSK-om rezultatom 2:0, a uoči meča priređena je i svečanost povodom 568. meča kapitena Ilića u crno-belom dresu.

Dva razloga za zadovoljstvo navijača i fudbalera Partizana, ali pravo slavlje tek treba da usledi, kada titula bude i ''matematički'' obezbeđena.

Prvu priliku imali su gosti u osmom minutu preko Petrovića, ali je četiri minuta kasnije Dijara na drugoj strani bio precizan i doneo prednost Partizanu.

Sa ivice kaznenog prostora Senegalac je šutirao po zemlji i poslao loptu u donji levi ugao - 1:0!

Usledio je mirtniji period igre, da bi Saša Ilić na isteku prvih pola sata ovog meča bio u prilici da večerašnji meč, za njega poseban, obeleži golom. Ovog puta nije mu to pošlo za rukom.

Lazar Marković se žali na povredu, a u 32. minutu zamenio ga je David Manga.

U tim trenucima Vukić je imao sjajnu priliku. Silovito je šutirao sa desetak metara, iskosa sa desne strane, ali je prečka spasila goste.

Sjajni Vukić je i četiri minuta kasnije odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je ponovo prečka bila saveznik Borčana...

Nastavlja se pritisak crno-belih, a Ivanovu je poništen gol u 38. minutu zbog ofsajda.

Inicijativa crno-belih i početkom drugog poluvremena. U 51. minutu Tomić se našao u prilici, ali je bio neprecizan.

Dva minuta kasnije, ipak je 2:0 na semaforu. Ilić je lepo uposlio Dijaru, koji ulazi u kazneni prostor, šutira sa desetak metara, pogađa stativu, da bi odbijenu loptu Vukić majstorski poslao u mrežu - 2:0.

U 57. minutu, na drugoj strani, zapaženi Jordan Jovanović je pokušao sa oko 18 metara, ali je lopta otišla preko gola.

A u 64. minutu, nove ovacije kapitenu. Saša Ilić izlazi iz igre, kapitensku traku predaje Nemanji Tomiću, a na terenu je Saša Marković...

Samo minut pošto je ušao u igru, Marković se umalo upisao u strelce. Lepa akcija crno-belih, lopta na kraju dolazi do Markovića, koji sa ivice kaznenog prostora iskosa sa desne strane gađa bliži ugao, ali je golman BSK-a Kovačević odlično intervenisao...

Borčani u 71. minutu ponovo pokušavaju iz daljine, preko Petrovića, ali ponovo lopta odlazi preko gola.

Kraći pritisak gostiju u tim trenucima, izveli su i par kornera, a mladi golman Partizana Nikola Petrović bio je vrlo siguran na svom golu.

Poslednjih petnaestak minuta ovog meča odigraće i Babović, koji je zamenio Meda Kamaru.

Finiš meča obeležio je veliki promašaj Lamina Dijare. Potpuno sam izašao je u nadoknadi vremena pred golmana gostiju, ali je šutirao pravo u njega. Golgeterska kriza još uvek nije prošlost i pored postignutog prvog gola...

Bilo kako bilo, Partizan posle večerašnjih 2:0 ima dvanaest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i praktično već može da slavi novu titulu.

Partizan: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Kamara, Tomić, Ilić, Vukić, Marković i Dijara. 

BSK: Kovačević, Bošković, Čelebić, Radunović, Tasić, Šupić, Savković, Petrović, Živković, Jovanović i Ćesarević.

Ne propustite