U Kragujevcu dan "D" za Srpkinje

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.06.2012.
18:56
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra se sastaje sa selekcijom Estonije u okviru četvrtog kola kvalifikacione grupe B za EP 2013. u Francuskoj. Nakon poraza u Crnoj Gori i Poljskoj Srpkinje više nemaju prava na kiks.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Svesne tereta koji su sebi nametnule na leđa porazima u Crnoj Gori i Poljskoj, košarkašice Srbije sutra dočekuju Estoniju u utakmici koja bi mogla da bude presudna za plasman na EP u Francuskoj.

Da više nemaju prava na neuspehe svesna je i Marina Maljković koja najavljuje igru na sve ili ništa u narednim kvalifikacionim susretima.

"Mi smo dotakli zid, jednostavno sada moramo da pobeđujemo. U ove kvalifikacije ušli smo sa jednim novim timom, u kojem je osmoro debitanata, a većinu ekipe čine igračice iz domaće lige. Na sve to nadovezali su se i određeni pehovi u vidu povreda, tako da kada se sve sabere nismo mogli da imamo neka posebna očekivanja. Većim delom smo dobro odigrali u Poljskoj, ali porazi u poslednjim sekundama se jednostavno dešavaju u košarci. Dakle, situacija je takva, da nas samo pobede održavaju u igri i vraćaju na pravi put" rekla je selektorka Srbije.

Kapiten naše nacionalne selekcije Marina Dabović ubeđena je da će uz podršku publike Srbija uspeti da zabeleži i drugu pobedu na domaćem terenu u tekućim kvalifikacijama.

"Posle kiše, uvek dolazi sunce, ali mi dobro radimo na treninzima, tako da verujem da ćemo ostvariti pobedu nad Estonijom. Drago nam je što igramo u Kragujevcu, iskreno se nadam velikoj podršci navijača u Kragujevcu i da ćemo posle sutrašnjeg trijumfa u još boljem raspoloženju dočekati revanš susret sa Crnom Gorom" veruje Milica Dabović.

Sutrašnjom utakmicom u hali "Jezero" Srbija završava prvi krug kvalifikacija nakon čega će uslediti meč sa Crnom Gorom na domaćem terenu.

Sutrašnji duel počinje u 20 časova a ulaz u halu u Kragujevcu je besplatan pa se svim ljubiteljima košarke preporučuje da se upute u halu i pruže podršku našim košarkašicama.

Ne propustite