U Partizanu složni: "Mi se pitamo!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.07.2013.
18:59
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Skoro identično su i trener Partizana i fudbaleri šampiona Srbije govorili uoči predstojećeg susreta drugog kola kvalifikacija za LŠ. Vuk Rašović očekuje ozbiljan pristup svojih igrača, dok Marko Šćepović i Predrag Luka ne sumnjaju da će se isključivo crn

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vrše poslednje pripreme pred put u Jermeniju, gde ih u sredu očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Protivnik šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije biće ekipa Širaka, koja je do drugog kola stigla ukupnom pobedom od 3:1 nad šampionom San Marina. Trijumf Partizana ne bi smeo da se dovede u pitanje a tako misli i Vuk Rašović, koji ne sumnja da će uz maksimalno zalaganje njegovi izabranici slaviti već u prvom susretu sa Širakom.

"Očekujem da igrači uđu maksimalno skoncentrisano i motivisano u duel sa Širakom. U Evropi nema slabih protivnika i neophodno je da svakoj utakmici pristupimo maksimalno i da ukažemo poštovanje timu koji nam se suprotstavi bez obzira odakle dolazi" kazao je Rašović i dodao,

"Ukoliko na taj način uđemo u meč sa Širakom, na nivou koji smo držali tokom pripremnog perioda, a iskreno se nadam da hoćemo, smatram da će ishod utakmice zavisiti samo od nas" ističe trener crno-belih.

Rašović je istakao da nema problema sa povređenim igračima i da je atmosfera u timu sjajna, pa očekuje da pored pobede usledi i kvalitetna igra kao plod onoga što je do sada rađeno na pripremama.

"Nama je u tom dvomeču sa Širakom potreban prolaz u dalji tok kvalifikacija ali i dobra igra iz koje će i efikasnost biti podignuta na viši nivo" zaključuje Rašović.

Skoro identična shvatanja predstojećeg susreta u Đumriju imaju i Matko Šćepović i Predrag Luka.

Centarfor Partizana već je imao priliku igra u Jermeniji protiv Pjunika pa je svestan da će vremenski uslovi biti malo teži. Ipak, Šćepović ne sumnja u pozitivan ishod duela sa Širakom.

"Mi koji smo igrali protiv Pjunika znamo kakvo nas vreme očekuje u Jermeniji i da je dosta teško za igranje. Bez obzira na to, moramo da odigramo kvalitetno i da se fokusiramo na pobedu. Ovih dana ćemo se bolje upoznati sa ekipom Širaka, ali moram da priznam da se u tom dvomeču pitamo samo mi i ne sumnjam da ćemo već u prvom susretu, u slučaju dobre igre, rešiti pitanje prolaska u treće kolo" ističe Šćepović.

Za Predraga Luku duel sa Širakom biće prvi na međunarodnoj sceni u crno-belom dresu. Bivši fudbaler Rada smatra da su pripreme odrađene kvalitetno i da nema razloga da se šampion Srbije plaši ekipe kakva je Širak.

"Spremili smo se kvalitetno i vidi se da smo dosta popravili igru u ofanzivi. Očekuje nas težak susret jer ne smemo dozvoliti da potcenimo ekipu Širaka. Do prvog meča potpuno ćemo se upoznati sa svim njihovim kvalitetima. Ostaje nam da meču pristupimo odgovorno i da ostvarimo prvi trijumf u novoj sezoni" jasan je Luka.

Ekipi Partizana se na jutrošnjem treningu priključio i novajlija Petar Grbić koji će od sredine naredne nedelje zvanično postati član crno-bele porodice.

Treningu su prisustvovali i predsednik kluba Dragan Đurić, kao i sportski direktor Albert Nađ koji su pružili podršku igračima pred put u Jermeniju.

Ne propustite