U petak u Kruševcu - spektakl!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2013.
16:08
Izvor: Sportske.net

Kruševački Napredak je ne samo izborio plasman u Superligu, već je to učinio na superioran način, osvajanjem prvog mesta u Prvoj ligi Srbije. Za poslednju utakmicu pred svojim navijačima ove sezone Kruševljani najavili spektakularnu atmosferu.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Ono što treba prvo reći, to je da je termin utakmice pretposlednjeg, 33. kola PLS između Napretka i Borca promenjen za jedan sat ranije od najavljenog, pa će se umesto u 19:30 časova igrati od 18:30 na stadionu Napretka.

Sama utakmica imaće svečarski karakter kako bi se na najlepši način obeležio ovosezonski uspeh i proslavio plasman u superligašku konkurenciju.

Ulaz na stadion će, naravno, biti besplatan, a navijačka grupa ''Jakuze'' pozvala je sve pristalice Napretka da u što većem broju prisustvuju ovom događaju.

Tim povodom oni su izdali i proglas u kome, između ostalog, stoji sledeće:

''Kruševljani… Čarapani... Jakuze!

Fudbalski klub Napredak iz Kruševca je šampion Prve lige Srbije...!

Posle tri godine Napredak se vraća u elitu u kojoj će, nadajmo se, ne samo ostati, već biti strah i trepet kao ove sezone, kao nekada... Dvehiljadesedamsto minuta pretvorenih u devedeset minuta najsvečanije utakmice!...

Čitava sezona pretvorena u jedan dan! Dan kada će semafori pod Bagdalom svetlije nego ikada obasjati šampionski pehar u rukama kapitena za ponos svakog pravog čarapana!


Da li si i ti takav?! Da li i ti smatraš svojim klub koji predstavlja naš grad, naše ulice, naše ljude, drugare, nas?! Da li su i tebi otac i deda prepričavali o huku krcatog stadiona, praznim ulicama za vreme 90 minuta tokom kojih je ceo Kruševac crveno-beo, o nelagodnosti i najjačih kada bi istrčali na čarapanski hram fudbala, o evropskim utakmicama, o hrabrosti, identitetu, časti, upornosti, jedinstvenosti, ponosu?! Da li si svestan istorije grada u kome živiš i ne navijaš za klub sa petokrakom?! Ako jesi, čeka te mesto na stadionu. Ne oklevaj da ga popuniš...

Lazarev grade, u petak ti je ime Napredak!'', kaže se u pozivu navijača Napretka.

Ne propustite