U Portugalu scenario iz JSL!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.05.2013.
23:42
Izvor: Sportske.net

Pitanje šampiona u portugalskoj ligi biće rešeno u derbiju Porta i Benfike pošto je ekipa iz Lisabona remizirala sa Estorilom i ispustila prednost od četiri boda nad Portom koju je imala tri kola pre kraja.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Scenario koji će fudbalski poklonici, najverovatnije, gledati u Jelen Superligi, sigurno će biti viđen u Portugalu.

Dva kola pre kraja šampionata te zemlje vodeća Benfika izgubila je četiri boda prednosti u odnosu na Porto pa predstoječi derbi ta dva tima donosi odluku o tome u čije će ruke titula.

Finalista Lige Evrope večeras je imao igrača manje u duelu sa Estorilom ali je uspeo da se izbori za remi (1:1) golom Pereire u 68. minutu meča.

Benfika

Ipak, remi je Benfiku ostavio na dva boda više od Porta koji je drugi sa 72 boda. Ludnica u portugalskom šampionatu biće nastavljena narednog vikenda kada će Porto i Benfika međusobno odmeriti snage i kada bi mogla da padne odluka o osvajaču titule.

Ono što je loša okolnost po Matićevu Benfiku je to što derbi igra u gostima ali u poslednjem kolu dočekuje poslednjeplasirani Moreirense.

Portu je raspored mnogo teži jer prvo dočekuje Benfiku a potom ide u goste trećeplasiranoj Pakoš Fereiri pa nema sumnje da je završnica fudbalskog šampionata u Portugalu jedna od najneizvesnijih u Evropi...

...pored Jelen Superlige, naravno...

Ne propustite