U Radničkom optimisti: ''Možemo u Ligu šampiona!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.09.2013.
20:53
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog nisu imali nimalo sreće u žrebu drugog kruga kvalifikacija za LŠ, ali i dalje ne gube nadu da mogu da se domognu elitnog evropskog takmičenja.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Podsetimo, Radnički je smešten u najtežu kvalifikacionu grupu, sa Pro Rekom, koji jke domaćin kvalifikacionog turnira, zatim sa ekipama zagrebačke Mladosti i Budve.

Dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman u treću, poslednju rundu kvalifikacija, a trener Radničkog Dejan Jovović veruje da njegov tim može da ostvari ovaj cilj.

''Jasno je da nismo favoriti, ali naš prvenstveni cilj je da uđemo u Ligu šampiona. Da bismo to uradili moramo najpre da osvojimo jedno od prva dva mesta na ovom turniru, a potom i da trijumfujemo u trećoj rundi.

Bitno je da smo se već sastajali sa preostala dva protivnika u grupi, pa znamo koliko možemo protiv njih. Sa ekipom Mladosti smo sparingovali pred ovaj turnir, na kom smo igrali i protiv Budve'',
izjavio je Jovović.

Turnir će se odigrati od 11. do 13. oktobra, a Jovović dodaje i da će Kragujevčanima biti čast da budu gosti jedne od najtrofejnijih evropskih ekipa.

''Pro Reko je trofejna ekipa sa dugom tradicijom, o kojoj ne treba trošiti reči. Velika nam je čast što će nas jedan takav tim ugostiti u našoj tek drugoj sezoni postojanja, ali ćemo pokušati da ih pobedimo na njihovom bazenu i tako sa prvog mesta odemo na lakšeg protivnika u trećoj rundi'', zaključio je Jovović.

Ne propustite