U Radničkom složni: "Igramo za koeficijent Srbije!"

Autor: Vladimir Nestorović
petak 21.03.2014.
16:52
Izvor: Sportske.net

Uoči meča između Radničkog i Zadra, iz kragujevačkog kluba najavljuju veliku borbu i tešku utakmicu, a pošto je u pitanju oproštaj od publike u ovogodišnjoj ABA ligi, ulaz će biti besplatan.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Poslednja utakmica koju Radnički ove sezone igra pred svojom publikom u okviru ABA lige biće odigrana u ponedeljak u 18.00, kada u 'Jezeru' 'Đavoli' budu dočekali košarkaše Zadra.

Zadar još uvek nije obezbedio opstanak na Jadranu, a do kraja sezone očekuje ih velika borba sa Širokim.

Sem takmičarskog učinka na kraju aktuelne sezone, oba ova sastava igraće za svoje države i konačnu raspodelu koeficijenata koji omogućavaju nastupe u sledećoj sezoni na Jadranu. Srbija je trenutno vodeća, ima koeficijent 13,50, a Hrvatska je druga - 13,33.

Tradicija je na strani domaće ekipe, a Dušan Mlađan očekuje veoma težak meč, u kome njegova ekipa ima imperativ pobede.

"Verovatno je trebalo da imamo par pobeda više, i mi i oni. Ovako, Zadranima je naredna utakmica mnogo važna, bore se za opstanak u ABA ligi. S tim u vezi, skoro su promenili i trenera, dolaze ovde bukvalno da bi opstali. Ali, mi želimo da poboljšamo skor, naročito jer naše izdanje u poslednjem kolu u Novom Mestu nije bilo sjajno. Očekujem tešku utakmicu, možda i "na loptu". Naš imperativ je - pobeda."

"Bilo bi lakše za srpske predstavnike da imamo četiri ekipe i u sledećoj sezoni u ABA ligi. Poslednja dva kolo sve rešavaju, mi sada igramo sa Zadranima, a u poslednjem kolu su dva derbija: Cibona-Zvezda i Partizan-Cedevita. Ako pobedimo Zadar verovatno smo obezbedili četiri mesta za Srbiju, što je važno za našu košarku."
- objasnio je  švajcarski 'snajperista' Mlađan.

Pomoćni trener kragujevačke ekipe Branko Maksimović osvrnuo se na kvalitete njihovog budućeg rivala i pozvao navijače da se u što većem broju pojave u 'Jezeru' i tako se oproste od Jadranske lige u tekućoj sezoni.

"Po sastavu, Zadar nije ranga vrhunskih hrvatskih klubova, Cibone i Cedevite. Međutim, to su stvarno dobri igrači, počev od Kraljevića i Sobina koji su odigrali odlične partije protiv Zvezde. Imaju veoma zanimljivog mladog plejmejkera Prostrana. Odigrao je dobro protiv nas u prvoj utakmici, jedan je od igrača budućnosti u hrvatskoj košarci. Pre nekoliko kola doveli su Lajonsa, sa tim plejmejkerom probaće da izbore opstanak, da ne budu poslednji. U tom slučaju, kroz prvenstvo Hrvatske bi se ponovo borili za Jadran."

"Imaju oni svoje probleme: smene trenera, nezadovoljstvo navijača, ali to je njihova stvar. Mi želimo da završimo sezonu sa dve pobede. Sledi nam direktna bitka srpskog i hrvatskog kluba za koeficijent, za prestiž. Pozivam navijače da dođu, biće besplatan ulaz za opraštanje od ove sezone u ABA ligi, a da je dočekamo sledeće sezone kroz naše prvenstvo."

"Katnić ima virozu, takvo je vreme. Mogao je da igra da je trebalo, ali nismo hteli da ga opterećujemo, da se skroz zaleči. On je "u treningu", biće spreman za Zadar. Jović je sa težom povredom zgloba, naš medicinski tim radi na tome da se što pre oporavi i bude sa nama u Superligi. Ne žurimo, hoćemo da bude potpuno spreman. Svi ostali momci vredno rade, dobro treniraju."

"Mi imamo neke naše kratke ciljeve. Pošto smo rezultatima ostali u ligi, pokušaćemo da se kroz ove dve utakmice pripremimo za ono što nas čeka u Superligi, gde želimo da se izborimo za srpski plej-of. Ako Srbija obezbedi četiri mesta, cilj nam je da budemo makar treći, jer to četvrto mesto košta. Moguć je i bolji plasman, svi imaju probleme, jedan poraz može da te izbaci iz ritma."

"Nama je Evrokup bio dobra škola, međutim, posle smo ušli u drugi sistem treninga, pojačali smo rad na detaljima i to još uvek nije sve leglo. Odigramo vrhunsko poluvreme, a onda padnemo - tražimo se još uvek."

"Ove nedelje smo odigrali kontrolnu utakmicu sa Crnokosom, sa svih aspekata je zadovoljavajuća. Mislim da ćemo biti spremni za ono što nas očekuje u Superligi. Uz doradu detalja u igri, mislim da ćemo da igramo konkurentno i sa Zvezdom i sa Partizanom. Sastav nam je zanimljiv, a problemi koje imamo nas ujedinjuju, na pravom smo putu, borićemo se do zadnje kapi znoja."
- zaključio je Maksimović.

Ulaz na utakmicu Radnički-Zadar biće slobodan, a obezbeđene sezonske karte važiće tokom cele sezone Superlige Srbije. Meč je zakazan za ponedeljak od 18 časova.

Ne propustite