U Sevilji po receptu iz derbija

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.11.2012.
20:11
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde sjajno su startovali u Evrokupu, a samopouzdanje u ekipi na znatno je višem nivou posle sinoćnjeg trijumfa i u večitom derbiju u ABA ligi. Crveno-belima sada predstoji gostovanje Kahasolu u Sevilji, što bi trebalo da im bude možda

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Odavno jedna ekipa usred Pionira nije tako nadigrala ekipu Partizana, kao što su to sinoć učinili košarkaši Crvene zvezde.

Iako je ekipa Vlade Vukoičića pre meča možda slovila i za blagog favorita, obzirom na uspon forme, ali i na šokantni poraz crno-belih u Evroligi od Bamberga samo dva dana ranije, gotovo niko nije mogao da očekuje apsolutnu dominaciju crveno-belih u svim elementima igre.

Pritisak sa tribina nimalo nije uticao na iskusan Zvezdin tim, a kako je njihova prednost rasla iz minuta u minut, sve je glasnija bila podrška njihovih navijača, kojih je bilo tek par stotina.

Utisak koji je Zvezda ostavila u ovom meču jeste impresivan, ali sada oni neće imati mnogo vremena za odmor, jer ih već u sredu očekuje gostovanje u Sevilji, u drugom kolu Evrokupa.

Kahasol, u čijim redovima nastupaju trojica srpskih internacionalaca, Luka Bogdanović, Milenko Tepić i Nikola Radičević, loše je započeo sezonu, kako u španskoj Endesa ligi, tako i u Evrokupu, gde su u prvom kolu poraženi od Sasarija, pa ako Zvezda ponovi partiju iz mečeva sa Orleanom i Partizanom, ne bi bilo iznenađujuće da se i sa ovog gostovanja vrati u pobedničkom raspoloženju.

Kapiten Igor Rakočević je oprezan u najavama ovog meča, ali svakako veruje u uspeh svog tima.

''Biće emotivnog pražnjenja u našem timu, pogotovo što ćemo imati i naporan put do Sevilje, ali idemo korak po korak. Sada je najvažnije da se odmorimo i adekvatno spremimo za meč protiv Kahasola'', izjavio je Rakočević.

Utakmica između Kahasola i Crvene zvezde igra se u sredu s početkom od 20 časova i 30 minuta.





Ne propustite