Ubedljiv poraz "Orlića" u Španiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.04.2014.
12:12
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskom meču, igranom u sklopu priprema za završnu fazu kvalifikacija za EP, od strane vršnjaka iz Španije rezultatom 4:0.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije, sačinjena od igrača mlađih od 19 godina, doživala je ubedljiv poraz, rezultatom 4:0 (2:0), na gostovanju selekciji Španije.

Španija: Blanko (46. Remiro), Marin, Duarte (82. Ruiz), Kostas (82. Sančez), Leon, Minja (58. Huan Minjuoz), Samper, Bustos (71. Kalero), Pinjo (71. Havier Munjoz), Oteo (71. Asensio), Ljorente

Srbija: Rajković (82. V. Milinković Savić), Vico (82. Maraš), Milošević (72. Bogosavac), Babić, Stevanović, S. Babić Milinković (72. Čudić), Veljković (82. Pankov), Simić, Ilić (46. Andrić), Mandić (72. Plavšić), Spremo (58. Jokić).

Izabranici Veljka Paunovića otputovali su u Španiju u nekompletnom sastavu ali su uprkos tome bili ravnopravan rival favorizovanom domaćinu koji je do visoke pobede stigao kažnjavajući greške i promašaje srpskih igrača.

Do vodećeg gola "Furije" naši reprezentativci bili su bolji rival i stvorili su više prilika za postizanje gola. Realizacija je u tim trenucima bila najveći problem za selekciju Srbije a najbolje prilike propustili su Stefan Ilić, Sergej Milinković-Savić i Veljko Simić.

Španci su do prednosti došli posle autogola do tada sjajnog Stevanovića a u poslednjem napadu prvog dela igre domaćin je duplirao prednost preko Bustosa.

Već na startu drugog dela Španija iz kontranapada povećala na 3:0 preko Munjoza a konačan rezultat meča postavio je isti igrač u 68. minutu.

Najbolje prilike za Srbiju u drugom delu meča propustili su Mandić i Simić pa je domaćin zasluženo, ali previsokim rezultatom, na kraju slavio u ovom susretu igranom u predgrađu Madrida.

Za izabranike Veljka Paunovića ovo će biti veliko iskustvo pred nastavak kvalifikacija za odlazak na EP a poslednju kontrolnu utakmicu uoči starta Elitne runde kvalifikacija "Orlići" će imati 21. maja kada se sastaju sa Mađarskom, domaćinom predstojećeg EP.

Ne propustite