Udovičić: "Zvezda je favorit"

Autor: Beta Beta
utorak 14.05.2013.
19:03
Izvor: Beta

Kapiten vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić rekao je da je Crvena zvezda blagi favorit u petom duelu finalne serije prvenstva Srbije, pošto se odlučujuća utakmica igra u Beogradu.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Uoči majstorice koja će odlučiti o tome koja će ekipa osvojiti trofej u Prvoj A ligi Srbije, kapiten Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić prepustio je ulogu favorita ekipi Crvene zvezde.

"Teško je prognozirati kada se sastaju dve ovako jake ekipe. Zvezda će biti jako motivisana, nošena sjajnom podrškom sa tribina, pa je zbog toga možda i blagi favorit. Pokušaćemo da kontrolišemo igru i da eliminišemo jeftine golove koji na kraju presuđuju. Dobro smo odigrali u Kragujevcu, ali moramo još bolje ako želimo trofej", rekao je Udovičić.

Filip Filipović je kazao da veruje da će do trofeja doći ekipa "koja bude mentalno bolje pripremljena".

"U prošloj utakmici pokazali smo znatno veću želju za pobedom od protivnika, što je i presudilo. Konačno smo prikazali željenu igru, nadigrali Zvezdu u svim segmentima i tako napravili sjajnu uvertiru za majstoricu. Napravili smo veliki iskorak u odnosu na sve naše prethodne duele, koji su bili na jednu loptu i ne bi trebalo da bude problema ako ponovimo ovakvu partiju. Međutim, konačan rezultat zavisiće od dosta faktora", kazao je Filipović.

Aleksandar Ćirić je rekao da se ekipe dobro poznaju i da neće biti velikih promena u taktikama.

"Uspeli smo da pokažemo karakter u sprovođenju taktičkih zamisli koje su od nas tražene, iako smo imali dosta problema. Skupili smo se i pored povrede Slavka Gaka, koji je izuzetno važna karika u našoj igri i uspeli da izborimo majstoricu. Međutim, iako smo prezadovoljni učinjenim, ne smemo dozvoliti da nas ta pobeda zaslepi. Dobro poznajemo jedni druge, pa ne verujem da će se nešto specijalno promeniti na taktičkom planu", rekao je Ćirić.

Odlučujuća utakmica finala srpskog prvenstva igraće se sutra od 20.00 na bazenu Tašmajdan u Beogradu.

Ne propustite