Uprava MZT-a: ''Naši navijači nisu rasisti!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.10.2012.
18:59
Izvor: Sportske.net

Posle informacija pojedinih medija kako je košarkaš kragujevačkog Radničkog Metju Brajan Emening vređan na rasnoj osnovi tokom meča protiv MZT-a u Skoplju, danas se oglasila uprava skopskog kluba, koja je odbacila takve informacije.

mkd.mk
mkd.mk

Povezane vesti

Košarkaši kragujevačkog Radničkog su u subotu ostvarili prvu pobedu u aktuelnoj sezoni, i to protiv MZT-a u Skoplju, ali su pojedini mediji u prvi plan izbacili informaciju o uvredama na račun košarkaša Radničkog Metjua Brajana Emeninga.

Danas je svoje viđenje te situacije iznela i uprava MZT-a koja se oglasila zvaničnim saopštenjem.

''Family Aerodrom nisu bili niti će ikad biti rasisti i ne može cela grupa da se izjednačava sa nekim pojedinačnim incidentima, koji nisu zabeleženi u izveštaju delegata meča, niti u izveštaju glavnog sudije.

Tačno je da je bilo bacanja sitnijih predmeta na parket, kao reakcija na neke sudijske odluke i svesni smo da ćemo zbog toga biti kažnjeni, ali nebulozno je optuživati naše navijače da su rasisti.

Želimo da istaknemo da Makedonija ima i reprezentativca Lestera Boa Mekejleba koga navijači smatraju 'božanstvom', što ujedno dokazuje da za naše navijače boja kože nema nikakvo značenje'',
kaže se, između ostalog u saopštenju uprave MZT-a.

Ne propustite